Idag sken solen (i mitt hjärta, uppe i skyn såg jag bara månen), det var klarblå himmel och snö i trädtopparna. En underbar dag för skidåkning tänkte jag och åkte ut till VOK-stugan. 80kr fattigare och med stavar i händerna gav jag mig ut i spåret. Eftersom jag är uppvuxen i Lappland trodde jag att jag hade skidåkning i blodet så även om jag inte gjort det här på många många år trodde jag jag skulle vara snabb som attan och ha tekniken inne. Det visade sig ganska snabbt att mitt blod är helt fritt från skidåkning men trots dålig teknik, dålig kondis och för mycket kläder så var det skönt att vara ute i den friska luften och röra på sig.
När jag kom hem ställde jag in en förberedd tomat/squash/fetaost-gratäng tillsammans med en marinerad fläskfilé i ugnen och satte mig framför Greys Anatomy. Till efterrätt åt jag två av kladdkakemuffinsarna jag bakade igår (väldigt kladdiga och ultrasupergoda!).
Som rubriken speglar så blev kladdkakan lite misslyckad. Den blev god men inte kladdig, den innehöll i och för sig bakpulver vilket inte vanliga kladdkakor gör. Här är lite bilder i alla fall.
so
Currydoftande Köttfärssoppa för 4 personer
400 gram köttfärs
2 st gul lök(ar), finhackade
2 st vitlöksklyfta(or), rivna
1 st äpple(n), syrligt, skalat och i tärningar
1 msk smör
3 tsk curry
1 l vatten
3 msk Touch of Taste Kalvfond
2 msk tomatpuré
1 burk(ar) krossade tomater
2 msk citronsaft
salt och peppar

Tillagning

1. Fräs köttfärs, lök, vitlök och äppeltärningar i smöret.
Strö i curryn och låt den fräsa med ett par min.

2. Tillsätt vatten, kalvfond, tomatpuré, krossade tomater och citronsaft,

3. Smaka av med salt och peppar.Låt soppan småkoka i ca 10 min.

Servera bröd till.





Till efterrätt blir det Kladdkaka med vit choklad. Bilder kommer senare...
Mmmm...det bästa med att träna är att man kan äta massa godsaker och fortfarande ha ett gott samvete. Idag var jag på cirkelträning på gymmet. Gammal hederlig stationsträning á la skolgympa och guuud vad det tog bra! Mina armar är som överkokta spagetti så nu sitter jag i sängen nerbäddad under täcket och äter godis och sockerkaka. Sockerkakan börjar bli lite torr så frågan är om det verkligen är värt kalorierna?
Tidigare idag åkte Henrik och jag ut till hans föräldrars sommarställe i Eskelhem där vi fick skotta oss in. Det har snöat så mycket här att man får ut och skotta nästan varje dag men jag tycker faktiskt att det är roligt (förutom den där obligatoriska ryggvärken man får). De har en stor tomt med många äppelträd så jag ser fram emot hösten då jag ska öva på att plocka äpplen direkt från trädet och äta. I höstas hade jag lite ångest över äppelträdet här på 'min gård'. Jag vill så gärna tycka att det är romantiskt och härligt med egenplockade frukter men av någon anledning känns det mer naturligt att gå in på Willys och plocka ett färdigbesprutat äpple från fruktdisken. Antar att det har något att göra med att jag är uppvuxen i ett fruktträdslöst landskap..
Äppelträd på hemlig ort
Så här ser det ut hemma hos mig...eller rättare sagt så här såg det ut igår. Nu har det snöat ännu mer och Henrik har jobbat och slitit med skottningen.
Idag har vi åkt rundturen runt stan och hälsat på hos folk. Först Henriks kompisar Palle och Jessica och sedan hans föräldrar som bjöd på lunch och semla. Nu ska vi slappa resten av kvällen...och kanske titta lite på Greys Anatomy säsong 3..
Jag tycker det var länge sen jag skrev om träning (vilket ju har sina naturliga orsaker) så nu är det dag igen. Idag var jag riktigt duktig! Efter att jag klämt i mig den obligatoriska sockerkaksbiten så gick/joggade jag ca 6 km till gymmet där jag körde ett hårt core-pass i en timme (fokus på mage och rygg) och sedan gick jag hela vägen hem igen. Känns bra! Nu ska jag duscha och lägga mig i sängen. Imorgon får vi se om det kanske blir lite mer träning...
Nu har jag äntligen fått tag i de sista 10 avsnitten av Greys anatomy, andra säsongen. Jag är hooked och längtar tills ikväll då jag ska titta på några avsnitt.
Hela gänget samlat
Ännu en dag på jobbet avklarad även om jag råkade snooza lite längre än planerat imorse och fick rusa till jobbet för att hinna i tid. Åt lunch med Erika på högskolerestaurangen. Det var prisvärt och gott. Sitter nu hemma och surfar lite innan jag ska sätta igång med maten. Hittade en annons med en sushirestaurang till salu i Malmö. Tycker de gör ett bra jobb med att promota företaget inför en ev. försäljning =)
Sushirestaurang på attraktiv affärsläge i centrala Malmö på Möllan. Nybyggd och påkostad restaurang med mycket ökänt namn.

Såg också att en kontorsvarubutik 'hemma' i Villis är till salu.
Jag är för tillfället helt besatt av Greys anatomy säsong 2 så det är svårt att få tid över till något annat...jag ska dock försöka göra ett litet uppehåll så jag hinner baka ut brödet som jag påbörjade igår..

Ciabatta (kategorin: speciella bröd)

Detta italienska toffelliknande bröd finns i en uppsjö av varianter.
Karakräistiskt för en äkta ciabatta är ett lätt och luftigt inkråm med
stora hål.
Detta åstadkoms genom en fördeg eller poolish som får stå i rumstemperatur
över natten. En vek deg är nästan en förutsättning för att få den
rätta blåsbildningen.

4 bröd
Idealisk degtemperatur är 24 grader.

Dag 1, Poolish:
2g jäst
250g vatten (2 1/2 dl)
250g vetemjöl med hög proteinhalt, gärna stenmalt.
Vanligt vetemjöl funka utmärkt annars. =)

Poolish:
Lös upp jästen i vattnet och vispa  ner mjölet till en tjock smet.
Täck med plast och låt stå i rumstemperatur i 24-48 timmar.

Dag 2, Bortgörning:
5g jäst
250g vatten (2 1/2 dl)
250g durumvete
125g vetemjöl med hög proteinhalt, gärna stenmalt.
Vanligt vetemjöl funka utmärkt annars. =)
15g salt (havssalt om du har)
Olivolja

Bortgörning: (Bortgörning betyder ungefär färdigknådning eller degknådning)
1. Lös upp jästen i vattnet. Väg upp mjölsorterna och tillsätt
poolishen. Knåda degen på låg hastighet i 13 min.
2. Tillsätt saltet och knåda degen elastiskt tills degen släpper från
bunkens kanter, ca 7 min.
3. Pensla en bakplåt med olivolja och lägg i degen. Tryck ut degen jämt.
4. Låt jäsa i 60-90 minuter
5. Sikta durumvetemjöl över bordet och stjälp upp degen.
6. Sätt ugnen på 250 grader med baksten eller plåt i ugnen (den skall
vara varm när du lägger in brödet för bakning).
7. Dela degen i fyra bitar och ställ in dem i ugnen. Spruta in vatten
med en blomspruta, eller kasta in lite vatten i ugnen, isbitar funkar
oxå bra.
8. Baka dem gyllenbruna, ca 25 minuter. Sänk temperaturen till 200
grader efter 5 minuter. Efter ytterligare 10 minuter lufta
ugnen genom att öppna ugnsluckan. Lufta efter ytterligare 5 minuter så
bli bröden riktigt knapriga.
9. Ta ut bröden ur ugnen och låt svalna på galler.
Idag var första dagen tillbaka på jobbet efter en månads härlig ledighet. Guuud va jag har hunnit mycket under denna månad! Reykjavik, New York, Vilhelmina, Malmö, Köpenhamn, Stockholm...
Stockholm eller rättare sagt Upplands Väsby har fått agera mittpunkt dit jag har återkommit efter varje resa innan jag har startat nästa...det kan jag rekommendera! =D Jag blir bortskämd när jag är där och jag gillar det skarpt.
I Malmö utforskade jag, kg, Bonnie och Jenny restaurangerna runt Möllevångstorget och vi lyckades hitta helt rätt. The green mango första kvällen som serverar fantastiskt god thai-mat. En av de andra kvällarna gick vi och åt på Carib Kreol som serverade väldigt god mat till fantastika priser! Ska ni till Malmö kan jag rekommendera båda dessa restauranger. Det kan dock vara en bra idé att boka bord.
I Köpenhamn hälsade jag på bästa Becca och Martin. Alltid lika roligt! Vi cyklade runt hela Köpenhamn och avslutade dagen med god middag i deras lägenhet. Jag bjuder gärna in mig själv på återbesök =)
I Stockholm följde jag med Lisa och klättrade flera gånger, sista gången var även Henrik med. Det är riktigt roligt och man vill va kvar hela kvällen men man får ju så himla ont i händerna! Och de flesta muskler ömmar efter ett pass. Sista kvällen var vi och åt middag på Peppar. Ännu en gång; god mat! (och god öl =))
Jag kan tyvärr inte lägga upp några foton på min igensnöade stuga för kameran blev kvar i Stockholm. Men om snön är kvar till helgen kanske jag hinner fota då.
Puss o Kram!