Ensam efter en helg med trevligt besök

3kommentarer

Igår började vi dagen med en skön promenad ner till havet, solen sken och vi fick lite frisk luft i lungorna. Vi åkte sedan in till stan, fikade på Ringduvan där några av Henriks kompisar mötte upp oss och gick sedan i lite affärer innan vi åkte hem. Danny tittade på fotbollen och Kasha sov lite medan Henrik och jag började med maten. Vi skulle servera helstekt kyckling med en bulgursallad till. Receptet kommer här nedan. Jag kan verkligen rekommendera denna rätt till nästa helg. Det var riktigt gott och inte så krångligt att göra. Till efterrätt gjorde vi kladdkaka med grädde och fruktsallad. Mums! På kvällen såg vi sedan melodifestivalen och åt godis och ostkrokar. En riktig myskväll!

Hel kyckling stekt i ugn:
ugn: 225 grader
1 stor kyckling
smör
olivolja
peppar
flingsalt
saften av 1 citron

Fyllning:
smör
2 st tärnade äpplen
ca 300g rökt sidfläsk
5 st schalottenlökar

Sallad:
ca 4 port Hel bulgur
2 dl nötter
10 st torkade aprikoser
1 st röd paprika
2 dl oliver
6 st vårlökar
1 st fänkål
1 kruka basilika

Tärna äpplen, fläsk och lök. Stek i smör och salta och peppra.
Gnid insidan och utsidan av kycklingen med flingsalt, olivolja, peppar och citronsaft. Fyll med äppelblandningen. Lägg en stor klick smör på kycklingen och ställ in i ugnen ca 35-45 minuter, tills vätskan är klar. Ta ut kycklingen och ös då och då med vätskan som samlats i formen.

Koka bulgur enligt förpackningen. Skär övriga ingredienser utom oliverna i mindre bitar. Blanda allt. Tillsätt några matskedar olivolja och citronsaft. Salta och peppra. Servera gärna mezeyoghurt blandad med citronsaft och rivet citronskal till.

Till maten drack vi ett gott vitt vin som heter Petit Chablis.

3 kommentarer

Anette

14 Mar 2010 19:51

Härlig helg!! Ni är verkligen prima kockar.

Henrik

15 Mar 2010 11:19

Du kanske är ensam, men du är aldrig ensam baby!

Henrik

15 Mar 2010 11:43

Maten va super!

Kommentera

Publiceras ej