Skänk en slant!

1kommentarer

På läkarmissionens hemsida kan man starta en insamling till ett välgörande ändamål. Jag har gjort just det och tänkte att även du ska skänka en slant. Detta gör du här:

En ljusare framtid


Information om projektet:

Gatubarnsarbete, Etiopien

Detta projekt riktar sig främst mot fattiga barn på landsbygden som löper stor risk att bli gatubarn. Vår partner driver också ett arbete direkt för gatubarnen på Addis Abebas gator. Ett gatuteam är ständigt ute hos barnen, man driver matbespisningar, ett par skolor och ett arbete bland prostituerade flickor.

Förebyggande arbete

Det förebyggande arbetet är inriktat mot familjer i Entoto i norra Addis Abeba med barn i åldrarna 4-14 år som inte har råd att låta sina barn gå i skolan. Barnen får hjälp med skolarbetet, de får skolmaterial, kläder, mat och även läkarvård.  Föräldrarna får undervisning och rådgivning i barnomsorg, barnpsykologi, barns rättigheter och familjeplanering. Man ger även undervisning i hälsovård, sanitet och HIV/Aids.

Genomsnittsfamiljen tjänar 110-115kr i månaden och har 5-7 barn att försörja. Flera av barnens föräldrar har dött eller är döende i HIV/Aids. De flesta barnen har därför ingen som uppmuntrar dem att gå till skolan och de hamnar istället på gatan.

Kostnaden för det förebyggande arbetet är beräknat till 100 kr per barn och månad.

1 kommentarer

Hanna

29 Nov 2011 21:27

Bra där!

Kommentera

Publiceras ej