Nu regnar snön bort ute och vi sitter inne och spelar alfapet och fikar gott. Det händer inte mycket här...maten på tallriken byts mot fika och stolen byts mot en skön fotölj. Kg och Bonnie sitter med sina Iphones och små datorer och pysslar, mamma ställer fram mat och jag och pappa försöker hitta på saker att göra. Kaj är på väg över.

Igår gjorde Kg och Bonnie en fin snögubbe som tyvärr nu i regnet börjar tappa formen...


Bikinibrud


Vårt julbord har blivit en spännande och nyinspirerad festmåltid med vegetarisk chilisill, taiwanesisk julskinka på soyaprotein, saffranspannkaka med salmbärssylt från Gotland, renstek från lappland, kräftsill från västkusten och mycket annat gott. Jag är väldigt glad att slippa de tråkiga köttbullarna och prinskorvarna. =) I år drack vi julmumma och saffranssnaps till maten.

I förrgår hade vi finbesök från Köpenhamn. Becca och Martin kom tidigt på morgonen och stannade till julaftonsmorgon då de åkte vidare till Falköping för att utforska skogen,mörkret och utedassets förtrollande charm. Det var lika roligt som alltid att träffa dem. Tiden flyger iväg när man har roligt! Snart ses vi igen.

Nu är det dags att äta igen. Min kära familj blir så nervös när inte alla är samlade vid matbordet. God fortsättning!
Idag har det snöat precis hela dagen. Det är alldeles vitt ute och halva mina fönster är täckta. Jag drog på mig täckbyxor och gick ut och njöt lite av den friska luften och av att få skotta lite snö (fast det syns inte nu). Härligt att bo så här på "landet" när det är sånt här väder!! =)
Sen har jag städat och donat. Funderar på att ta mig till nån affär och handla lite frukostmat till jobbet men jag vet inte om jag kommer att hitta min vita bil i all snö...den är i och för sig så skitig att den inte riktigt kan kallas vit längre!
Jag har precis insett att det här med att ta sig till Göteborg inte kommer att bli så lätt...Hur ska jag få med alla grejer? Vem var det som bestämde att vi skulle ge varann julklappar??? Och vem beställde sillen?? Det här blir besvärligt....
Jag håller på att göra saffran- och citrussnaps till jul. Alla ska få varsin sån här liten flaska (fylld förstås) på julafton. Gulligt va?! Vad jag kan....  =)
Henrik kom till Visby med den tidiga färjan i fredags så efter ett besök hos hans päron (som bjöd på smörgåtårta=)) åkte vi hem till Fridhem och satte igång ett bullbak. Saffransbullar med mandelmassa var planen att det skulle bli.
Saffransbullar med mandelmassa in the making


På väg in i ugnen...missade att hälla pärlsocker på en bulle...kan ni hitta den?


Färdiga bullar. VÄLDIGT GOTT!

Som ni förstår spenderade vi kvällen med att äta bullar och titta på Idol. Orkade dock inte hålla mig vaken tills vinnaren blev utsedd men läste i tidningen att det blev Erik som jag trodde.
Har jobbat hela helgen och Henrik har hjälpt till. Trevligt att få lite sällskap på jobbet =) I lördags åt vi lunch hos hans föräldrar och passade på att bjuda på bullarna vi bakat. På kvällen lagade vi god mat och såg sedan på film. En fransk rulle som heter Gosskören blev det. Den var sevärd! Henrik har fixat så jag kan se filmer/serier som jag har på datorn på tv:n. Det rockar fett!
Tänkte förklara vad Henrik gör på bilden eftersom ni alla säkert undrar.. Den blå bollen är en glassboll som man gör glass i. Det är en behållare inuti som man fyller med ingredienserna till glassen..i det här fallet grädde, vanilj, socker. Sedan fyller man upp området utanför behållaren med is och salt, sedan skakar man bollen tills gräddblandningen har fryst så har man fått glass. Jag var lite skeptisk men det var roligt att rulla bollen =) och glassen blev väldigt god så jag ger tummen upp på den här produkten! Finns att köpa på www.coolstuff.se

Kladdkaka






Vaniljglass in progress
Imorse tog jag en lång sovmorgon och klev upp vid halv tio, satte igång kaffebryggaren och skar upp några skivor av brödet Henrik bakade igårkväll. Sitter nu vid köksbordet och äter, läser en bok och tittar på regnet utanför fönstret. H åkte till jobbet tidigt så jag njuter av ensamheten ;) Om en stund ska jag åka till Audrée och träffa henne och Gabriel, mys! Han är ganska precis en månad gammal nu.


Helgen har varit supermysig utan måsten och ska göra. I lördags var vi hemma hos några av Hs kompisar som har flyttat in i ett litet torp en bit bort här i Väsby. Supermysigt hus från typ 1800-talet med trägolv och kakelugnar. *avis* De bjöd på Boullabaise (reservation för stavningen) som var jättegod och glass till efterrätt. Vi blev kvar till långt in på natten så igår sov vi ända fram till....halv tre! Hjälp där försvann den dan! Vi förflyttade oss in till vardagsrummet och slog på Flickan som lekte med elden. Jag måste säga att jag inte riktigt gillar den här triologin. Böckerna var så bra att jag antar att filmerna inte kan leva upp till mina förväntningar.
Till middag blev det fläskfile med svamp, purjolök och gräddsås serverat med kokt potatis. Jättegott! och enkelt att laga. Sedan blev det en till film...den hette något i stil med...Cloudy with a chance of meatballs. Den var rolig!

Funderar att göra om hemma och har hittat denna bild som inspirationskälla =) Speciellt vackert tycker jag det är att tapeterna, sängöverkastet, kuddarna och sänggaveln är matchande. Sen att dom valde just den där mattan tycker jag visar på väldigt god smak. Det intressanta med det här är (tycker jag) att många engelsmän t.ex. tycker att det här är modernt och precis så som dom skulle vilja ha det hemma. Det är i alla fall intrycket jag har fått av att titta på 'En plats i solen' där engelsmän letar boende utomlands. Gärna möblerat och klart ska det vara och gärna just den här mängden av blommor och kitch. Jag VET att ALLA engelsmän är precis som de där 10-talet man får se på tv. Fast hade det varit riktigt bra hade det varit heltäckningsmatta också, gärna rosa!

Ja det börjar närma sig ett beslut...ikväll mellan 17 och 20 står flickorna redo med sprutan på Norrbackaskolan här i Visby. Jag har fortfarande inte bestämt mig för hur jag ska göra men det lutar väl mot att jag ska ta den. Jag ska ju sitta på ett flyg i många timmar i Januari och det lär väl va en och annan smittbärare ombord =/
Jag hoppas bara jag inte ligger med feberfrossa i helgen, då ska jag ju njuta och ha mysigt i Stockholm. Åker med färjan imorgon 16.00 och kommer tillbaka till ön på tisdagkväll. Förhoppningsvis hinner jag med att träffa lite kompisar också.
Igår var jag duktig och la äntligen in vaddet och svamparna mellan fönstrerna så det skulle bli lite julfint. Så här bra blev det! När jag var klar med det drog jag igång ett brödbak. Det var ett recept jag fått av Henrik som jag ville testa med havregryn och krossade linfrön. Det blev 12 portionsbröd och 2 limpor (hade säkert kunnat bli 3 normalstora limpor men nu blev det ett normalstort och ett jättestort fiskbröd; gjort i en fiskform) =)

Min dator har krånglat lite på sistone och jag kan inte hitta kvittot så igår åkte jag till en affär och köpte två pärmar, plastfickor och en hålslagare. Sedan åkte jag hem och satte mig ner och satte in alla papper i pärmarna. Kvittot dök inte upp för det men nu vet jag var jag ska sätta in kvittot nästa gång jag köper nåt dyrt =D Mitt liv kommer definitivt bli lite bättre! Kanske blir mina viktiga pappers-högar på golvet lite färre och mindre....