Nu börjar snart mag- och ryggträningen (Core) så jag har laddat hela eftermiddagen. Har tryckt i mig bullar för att vara i fin form. Cyklade in till stan idag och hämtade en fin trädgårdsbok som min kära mamma hade skickat till mig från Bokmässan i Götet. Gick in på Ica och köpte mjölk och jäst till bullbaket som jag satte igång när jag kom hem och hade fått lite mat i magen. Jag gjorde en halv sats vanliga kanelbullar och en halv sats med äpplen i från äppelträdet på gården. Båda sorter blev väldigt goda!

Köpte förresten Ballerinakex med pepparkakssmak på Ica. Hade inte sett dem tidigare men de var goda :) Inte lika goda som mina bullar dock :)


Det var från det här trädet Eva smakade på det förbjudna äpplet...helt rätt för äpplena är goda :)


Nybakta bullar. De som dyker upp på kafferepet på måndag får smaka

Jag har kommit en bit närmare mitt mål om att bli ond, jag har skaffat mig mina första fiender :)  Nu för tiden blir jag nog tvungen att ta på cykelhjälm och knäskydd när jag ska gå förbi affären med blå skylt här i stan. Men att sova med ett öga öppet i några månader ska jag väl klara, jag känner ändå att jag har fått lön för mödan ;)

Det får bli ett kort inlägg idag för nu luktar det stekt bacon här. Ikväll får ni inte glömma att rösta på Erika i Idol! Men först är det några avsnitt av True Blood som gäller och lite mat i maggen.

Peace out!



Vad som fängslar mig för tillfället....

Idag var jag på Träningscenter och testade BodyCombat. Det var jätteroligt men det gick så snabbt att jag hade problem att hänga med ibland :/ Det går kanske bättre nästa gång...då ska jag ha på mig ett annat par byxor i alla fall för jag höll på att tappa dem hela tiden! Vill ju inte att de andra deltagarna ska tappa fokus :)
Det är nog bättre träning när man inte riktigt hänger med i koreografin för då hoppar man ju runt som en tok och svettas dubbelt. Det var min plan i alla fall! Min t-shirt var dyngsur så jag tror jag lyckades.
Körde snabbt hem i min super-Saab och hoppade in i en dusch och smörjde sen in mig i alla doftande produkter jag köpte på Bodyshop häromdagen. Jag luktar så jäkla gott nu!!!  ;)
Det var tjejen som höll i träningen tillsammans med en annan tjej
Igår kväll var jag och såg Inglourious Basterds på bio. Gick den idag skulle jag gå igen!
Tarantino är tillräckligt sjuk i huvudet för att kunna göra de bästa filmerna :) Ni som inte har sett den gå och gör det innan jag avslöjar för mycket! Christoph Waltz var klart mest underhållande att se men även Brad Pitt lockade fram många skratt :)
Brad Pitt som Aldo Raine
Hans Landa med sin "lilla" pipa :D
Den här dagen har varit längre än alla långfredagar tillsammans. En enda lång väntan skulle beskriva dagen väldigt bra. Gjorde mitt bästa för att förgylla dagen ändå, köpte bananschampo! Hur skulle det INTE kunna förgylla vilken dag som helst? Tjejen i The Body Shop var verkligen en hejare på att sälja och jag var nog väldigt lättövertalad för jag gick därifrån med en kasse full av varor för över 500kr. Skulle ju bara gå in och lukta på en jordgubbs-body lotion :)
Jag gjorde ett besök hos frisören och fick min kalufs stylad. Är väldigt nöjd! Han klippte en snelugg och "använde mitt självfall" i en uppklippt frisyr! Det är tydligen det man ska göra om man har hår som mitt :) tunt var ett av orden han använde haha
Tog en sväng förbi gymmet, löste ett halvårskort och sprang en stund på löp bandet. Kände att jag verkligen behövde springa bort lite känslor. Fungerade utmärkt! Cyklade sedan mina 7km hem. Palt till middag, sedan Idol, Skavlan, te, Brie och kex.
Min solros som jag köpte i Fole för 5 kr håller på att dö. Jag tog en sista bild som minne av ljuva tider :)
Imorse klev jag upp tidigt och åkte iväg till gymmet. Väl där provade jag en yoga-klass. Det hoppas jag jag kan göra fler gånger för det var en väldigt trevlig start på dagen! Hon som höll i klassen sa hela tiden "Du är där du är" och det känner jag var riktat direkt till mig...jag är nog aldrig där jag är...har alltid tankarna någon annanstans. Tänker på 100 saker samtidigt. Måste lära mig fokusera :) ...och att ha tålamod!

Efter yoga-klassen bytte jag om till cykelbyxor och hoppade upp på spinningcykeln. Vi var bara 4 personer i klassen så det gick inte att glida in i dimman och cykla lugnt, nej vi tog alla i från tåspetsarna hela timmen. Skönt!! Jag satt en stund i bastun efteråt och tog sedan en lång pratstund med den söte killen i receptionen :) Sen åkte jag hem och åt mat. Kan säga att det behövdes fylla på resurser efter en sådan morgon.
Jag tog en kort tupplur och när jag vaknade hade jag en fruktansvärd huvudvärk! Kaffebrist... hade ju inte fått i mig den dagliga dosen så det skyndade jag mig att göra och vips var värken borta. Känns ju inte jättebra att va så beroende :/
På eftermiddagen bakade jag chocolate chip cookies och gjorde Raspeballer med fläsk till middag. Livet leker :)
Jag kan inte låta bli att bli glad av en palt! :D
Min fina kakburk med Chocolate chip cookies


Idag kom jag på nåt bra! Jag gjorde en sallad på Maché, hemodlad basilika och gröna bönor. Tillsammans med en citronvinaigrette blev det supergott! Denna goda sallad serverades med inlagd gurka (den jag plockade i Fole och la in förra veckan) och stekt falukorv. Så här såg det ut:
Ja det är ketchup ni ser på korven :)

Närbild på salladen:

Mums fillibaba!!!



Imorgon ska jag kliva upp tidigt och åka och träna!
Nu har det visat sig att min mobil inte alls gillade att ta ett dopp i toastolen. Den går inte att ladda! Så nu är jag utan mobil. Av ovanstående orsaker ringde inte min väckarklocka imorse utan jag vaknade av att jag drömde att jag hade försovit mig och gissa vad...klockan var kvart över sju och jag började jobba kl 7.00. AWHHH!!!! Jag var inne på hotellet halv åtta men hann ändå få fram frukosten till åtta :) Hade den snabba växeln i...

Efter jobbet ska jag till ett handla frukostmat till hotellgästerna och sedan åka till ett gym och kolla läget. Funderar på att börja träna och förvandla fettet jag har sparat på mig under året till något mer fast, kanske muskler...

Idag efter jobbet åkte jag raka vägen till ÖB och inhandlade en spade, trädgårdshandskar och gödsel. Jag har sedan luckrat upp jorden i mitt trädgårdsland och gödslat. I vår ska jag så diverse kryddväxter, blommor och andra roligheter. Stora planer för mitt lilla land! Jag hoppas bara mamma kommer ner och hjälper mig för jag kan ärligt talat inget om växter :/
Min nya spade. Mitt trädgårdsland och till höger mina myntaplantor som trivs som fisken
i vattnet
Lisas fina klänning som jag fick låna. Här ser ni halva :)
Nu sitter jag i min favoritfotölj (min enda) och surfar samtidigt som jag tittar på tv och tänker på sötsaker. Multi-tasking på hög nivå :) Det är uppriktigt sagt skönt att vara hemma igen i min lilla lägenhet och faktiskt roligt att jobba också. Det bästa med mitt jobb är att jag trivs så bra! Det känns nästan som att va hemma när man är där (förutom all städning som aldrig händer här hemma).

Det var verkligen en uppfriskande paus att få åka iväg till Stockholm och träffa så många kompisar. Det har varit intensivt och superroligt! Ölmässan var blöt :) Provade många olika ölsorter, lager, ale, stout, mjöd... Banana bread ölen var en hit! Man köper 15cl åt gången så man hinner smaka många olika på en kväll. Jag provade en öl från Island för att se om vi borde gå på bryggeriet när vi är där men ölen var tyvärr ingen höjdare...
Ölmässan i Nacka
En annan viktig händelse som jag bara inte får missa att berätta här där ALLA kan läsa är....tadaa: Jag vann pokerturneringen i helgen! Fick inträdet till mässan betald :) Var lite orolig att jag skulle bli utkastad där ett tag när man har fått glida in på ett bananskal på killkvällen och sedan snor deras pengar ;)
Sitter på pendeln in till stan efter ett snabbt möte med H. Frukost på Ikea för 5kr(!) och avklarat de sista bokningarna för New York-resan. Har nu fått inreseansökan godkänd och bokat hotell i The Big Apple. 414hotel.com fick det bli. Ser mysigt ut och har bra läge. Boendet i Reykjavik fixade vi för några dagar sedan så nu är det bara att slappna av och se fram emot resan.
H frågade mig häromdagen lite försiktigt om vi ska vara kulturella och se några sevärdheter i New York. SJÄLVKLART! svarade jag. Jag har hört talas om en snurrande bar högst upp i ett hus på Manhattan med fantastisk utsikt över staden, The View. Där ska vi hänga och se alla sevärdheter som staden har att erbjuda :) H tyckte att detta var en fantastisk idé så om ni ska till NY vet ni var ni hittar oss :)

Nu ska jag in till stan och möta upp brorsan. Schemat är fullspäckat när man är i Sthlm bara några dagar. Måste hinna träffa så många som möjligt. Ikväll blir det blir uppvärmning inför Öl- och Whiskeymässan som vi ska på imorgon.
Så börjar dagen närma sig sitt slut. Dagen började riktigt segt med lång sovmorgon och mycket om och men innan vi till slut åt frukost och duschade. Vi åkte in till stan och fikade på Waynes innan L skulle till jobbet. Jag gick lite i affärer och spanade. Var på jakt efter ett par fårskinnstofflor (vilket Mr S sedan försynt påpekade att jag kanske borde leta efter på Gotland, FÅR-ön..) och ja jag hittade ju inga i Stockholm så det får väl bli ett inköp att göra när jag kommer tillbaka hem.

Mötte upp Mr S och åkte för att titta på lägenheten hans (insåg att den låg vägg i vägg med baren där L och jag spenderade gårdagskvällen). Gick sedan vidare till Back A Yard och åt en god Ital Stew och drack en enorm Red Stripe :) Efter lite mat och mycket snack gick vi till Skrapan och drack en drink i baren högst upp i huset. Fantastisk utsikt över staden! Kändes som om man var i en storstad (mycket större än Stockholm alltså :))

Sitter nu på Kung Carl och väntar på att L ska sluta så vi kan åka hem och sova. Sippar på ölen som N hällde upp åt mig och surfar med mitt mobila bredband. Imorgon ska jag träffa en kompis och göra klart New York-bokningen. Sedan kommer brorsan och då bär det iväg ut till Råcksta.
Efter en fika med Marina åkte jag och Lisa ut till Riksten där Maja, Thomas och Esther bor, (och Lisa mellan Thailands-resorna). Vi vilar, kollar igenom Lisas garderob (jag ska nog låna en klänning ikväll :)), dricker rödvin, provar smycken och gör andra livsviktiga grejer. Det är över ett år sedan vi träffades sist men det känns inte alls! Skönt med bra kompisar! Känns som om vi inte har varit ifrån varandra mer än nån dag.

Fina Lisa :)


Ikväll ska vi in till stan och käka god middag och dricka ett eller två glas vin till. Ta igen förlorad tid!

Blekfisar
Imorse vaknade jag med en stork i halsen...eller något annat som gjorde ont. Jag vill verkligen inte vara sjuk just nu när jag ska vara ledig några dagar så jag försöker undvika att tänka på det och äta mycket c-vitamin. Kände mig tvungen att ställa in kafferepet dock, eller rättare sagt skjuta upp det en vecka. Vill ju inte smitta all personal som ska jobba!! För dom var det kanske lika bra för nu slapp dom äta salt kaka :) Jag känner mig hemsk som hädar men jag var tvungen...




 
Tror det är den första kakan jag har slängt genom tiderna...så gör man bara inte. Förutom nu..
Idag efter jobbet blev jag upplockad av Ulrika, Olivia och Josephine och så åkte vi ut till Fole och gick på självplock. Vi plockade majskolvar och jäklar vad fort det gick! Schop Schop så hade man påsen full :) På vägen tillbaka hittade vi gurkor så då plockade vi några såna också. Sen gick vi in i butiken och där plockade jag på mig vitlök, squash och rödbetor.  Allt detta för ynka 60kr. Jag köpte förresten en solros också. Man blir så glad av solrosor :) Lyser upp som en sol..
gurkor



middag :)
Till middag blev det rödbetor och majskolvar såklart med smör och salt...mums!!!


Jag passade på att göra inlagd gurka

 gurkburk
                                                               Gurkburk

Squashen rev jag och blandade med diverse olika ingredienserna för att göra en choklad och squashkaka. Den blev superäcklig!!! Salt och jävlig. Vet faktskt nte om jag gjorde fel och tog för mycket salt. Tyckte jag gjorde precis som receptet sa men ingen gillar väl en salt kaka? Förutom om man ska dricka Dricku men då är ju enda anledningen att man ska bli törstig och få i sig mer dricku. Det blir nog smulpaj på kafferepet imorgon! Hoppas inte nån blir besviken...


Imorse när jag vaknade vid 05.30 öste regnet ner. Jag tog min prickiga regnkappa och sprang ut till bilen. När jag började närma mig färjeterminalen var det omöjligt att se vägen. Den var helt översvämmad och vattnet bara forsade fram. Jag fick köra upp på trottoaren och försöka ta mig fram där för på vägen gick det inte. Tror inte min bil mådde så bra vid just det tillfället men vad ska man göra...som tur är har man inte en ny skitbil utan en gammal och pålitlig sak...Gamla Bettan sviker aldrig :)

När jag sen skulle ta mig hemåt fanns inte ett moln på himlen. Solen sken och jag var tvungen att öppna takluckan för att få luft :) Aldrig är man helt nöjd!! Skönt är väl det....


Ikväll har jag hällt ättika på ogräset mellan stenplattorna på min uteplats. Jag har hört att det ska gå lätt att rensa bort allt efteråt och att det stoppar nytt ogräs att komma upp. Jag måste försöka få fint här för på tisdag har jag bjudit in till kafferep!



Tack alla som läser min blogg och lämnar gulliga kommentarer till mig! Det är ju så mycket roligare att blogga om man vet att det är nån som läser :) Kram till er alla!





Ann-Sofie: Jag såg dig i Folkbladet! Får jag träffa damen nästa gång jag kommer hem? :)

Ellinor: Klart jag kommer ihåg! Gotland är en otroligt fin ö! Passar perfekt som semesterresmål! Början och slutet av sommaren när det inte är så mycket folk är bäst.. Jag har bott här i 1½ år och trivs jättebra. Den enda nackdelen är att det är så långt till Villis och dyrt att att ta sig upp. Har du en blogg?
Efter att jag slutade jobba igår blev jag bjuden hem till en arbetskamrat på ett (eller kanske två..) glas vin. Vi gick vidare ut på Hamnplan 5 där det var fullt med folk. Vi lyckades tillslut hitta ett par lediga platser och fick oss en matbit. Senare på kvällen spelade Governor Andy så vi stannade kvar och diggade en stund innan mina ögon började falla ihop och jag var tvungen att inse att det var dags att rulla hemåt.

...hade jag tidigare. Nu har jag vidgat mina vyer och börjat leta mig utanför murarna. Ibland måste man dock återvända för det är ju ändå här allting händer! Här finns cafeér till tusen, restauranger väl värda både ett och två besök, (en) pub och mycket annat. Ni hör ju vad mitt liv kretsar runt...mat och dryck :)

Just nu sitter jag på ett av mina favorithak, Hedbergs bok och musikcafé (www.hedbergs.org) Här kan man äta lunch även om man inte är en vanlig svensson som äter prick klockan tolv utan mer..sentänkt...som jag och vill ha lunch klockan fyra på eftermiddagen. Lunchpaketet består av en otroligt god macka (idag blev det med mozarella, tomat och basilika), en läsk/juice, kaka (tror jag ska satsa på blåbärspajen, den ser läcker ut!) samt en kaffe som man utan extra kostnad får byta mot en café au lait. Det sistnämda har blivit en viktig orsak att gå hit. Inte ofta får man byta en vanlig kaffe mot en latte utan att betala extra. Allt detta för 65kr! Det är endast om man önskar sig en saffranspannkaka istället för en "vanlig kaka" man får lägga till 10kr. Det är det väl värt!! Saffranspannkaka med salmbärssylt och grädde är ett måste att tycka om om man ska bo på Gotland. När man vill flytta hit får man ett frågeformulär med frågor som liknar dessa:

- Tycker du om saffranspannkaka?
- Är du en fårskalle?
- Gillar du maskerader?
- Känner du ett medfött agg mot danskar?

Har du svarat Ja på minst tre av ovanstående frågor är du välkommen till vår ö. Du kommer att passa bra in!

...så här sitter jag nu och funderar på vad man skriver i en blogg. Blev övertalad av min goda väninna Ulrika (tack!) att börja blogga nu när jag köpt en liten som hon kallade det "bloggdator". Det var ett impulsköp kan jag tillägga...Telia har haft lite (läs: mycket!) problem med att hitta min bostad så jag gav upp till slut och gick in i butiken och köpte ett mobilt bredband. För nån hundring extra i månaden fick jag med en liten datorlina (som jag nu har döpt den till). Tänkte att det kan va bra att ha om man nångång ska ut och resa :) Nästa vecka ska den få följa med till Stockholm. Det söta turkosa fodralet jag köpte till får såklart följa med.