Ja nu sitter jag här framför boxen med ett glas rött vin i handen och en bit mörk choklad på bordet framför mig. Försöker febrilt svälja ner katthåren som låg på kakan jag blev bjuden på för en stund sedan. Tankarna snurrar febrilt efter sommarens första besök på Gekås; vad ska jag handla nästa gång? När blir nästa gång? Jag hann ju inte gå igenom vissa avdelningar som t.ex. sminkavdelningen, jag hade visst missat att skriva nagellack på inköpslistan. Fick ju i alla fall köpa ganska många saker som inte stod på listan, det känns skönt. När jag tänker efter köpte jag inte en enda sak som stod på listan, bara saker som jag i butiken kom på att jag är i stort behov av. Tur att det finns ett sådant ställe där man verkligen får känna att man lever! Hjärtat klappar från att man tar första steget över tröskeln tills man når kassorna och gladeligen räcker över visakortet till kassörskan. På utsidan njöt jag av en mjukglass med sura pärlor. Kommer ni ihåg det goda strösslet?


En vy man alltid blir glad av


På vägen till Tvååker körde vi förbi ett fint hus som det var visning på, så vi stannade och gick in på rundvandring. Ett väldigt fint hus på ca 500kvm. Bra storlek tycker jag. Fuktskadorna på taket glömmer man ju gärna bort när de har extravaganta saker som golvvärme i hundkojan. Nej det blir nog inget impulsköp av ett hus den här veckan i alla fall.

Värmebölja, fotbolls-VM, rabarberpaj, fästingar, bad i hav, väntan på vågen, bläckfisk-Paul, studsmatta, kalkstensbrott, flintastek, asfaboard, femfingerskor, kakfatsbygge, timjan på ostmacka, rabatt, Herr Fasan, Brahehus, midsommarfest, fårskallar, pavlova...

I eftermiddag börjar del 2, första anhalt: Ullared


Livet leker!
För andra gången den här sommaren åkte jag E4an genom landet. Vi började tidigt på morgonen med färjeresa från Visby och fortsatte hela vägen till Kullavik. Ett stopp i Gränna där vi tittade på polkagristillverkningen och inspekterade deras nya smaker; Mojito och Whiskey. Tycker att det är konstigt att man väljer alkoholsmaker på godis som uppenbart är riktad till barn, inte många vuxna sätter sig väl och slickar på en polkagrisstång..

På kvällen tittade vi på matchen Spanien-Tyskland som var väldigt spännande. Bläckfisken Paul hade tippat rätt och Spanien vann.

Idag ska vi ta en tur till Kungsbacka och se om man kan hitta ett par shorts.

Sen hoppas jag att Henrik vinner en auktion på Tradera och kan komma hit till helgen!