Utdrag ur en dagbok:

5/2 2011 Kl. 12.56

Pirriga i magen och fulla av förväntan sitter vi nu på upptåget på väg mot arlanda. Vi har laddat med en halv semla var och några glas oboy. Humöret är på topp!

 

Kl. 15.20

Lite stressade fick vi ösa ner maten i doggy-bags och ta med ombord på planet som skulle ta oss till Riga. Killen i check-in disken var gotlänning och bjöd oss på avgiften för incheckat bagage som annars skulle ha kostat oss 20 euro. Tummen upp på det!

 

Kl. 22.30

Lettisk service på planet (ingen med andra ord ;)) Nej det var en överdrift, 2 av 3 är faktiskt trevliga. De kan om de vill verkar det som. Nu cirklar planet in för en mellanlandning i Beirut, vilken spännande stad det verkar vara. Nästa resa kanske går dit?

Klockan 00.45 landar planet på Queen Alia flygplats och därifrån ska vi med taxi ta oss till vårt förbokade hotell, Toledo hotel.

 

Även i Amman finns duvor6/2 2011 Kl. 15.20

Vi har hyrt en taxichaufför hela dagen så han skjussar runt oss överallt och sitter sedan snällt och väntar medan vi tittar på sevärdheter, fotar eller äter. Bra service får man lov att säga, alla är trevliga och vänliga.

Amman som är Jordaniens huvudstad är en fantastisk stad byggd på sju  jebels, kullar. Den har nu vuxit och spridit sig över 19 stycken. Amman har under historiens gång varit boplats för många olika civilisationer och har haft flera namn såsom Rabat Amon och Philadelphia.

Några av sevärdheterna som staden bjuder på är citadellet och romerska teatern. Vi började med citadellet. De första invånarna i området bodde här på Ammans högsta punkt, Jebel al-Qala'a, (850m över havsnivån)

Utsikt från citadellet

Henrik vid moskén inne i citadellet

Jag spanar runt på ruinerna


Jag fick posera med Al Hussein band som spelade en trudilutt bara för oss (jag tillägnar denna bild till pappa som under varje semester tvingade fram mig till restaurangernas underhållningsband för att han ville ta kort)

En kulturskatt


Romerska teatern är den mest imponerande ruinen från det romerska Philadelphia. Jag vet inte om man av bilderna kan förstå hur högt det var men jag kan säga att jag fick lite svindel när jag skulle gå ner och det säger inte så lite det.På väg upp


En av de få kvinnor med heltäckande slöja vi såg. Perfekt för en bild tyckte jag. Koranen i hand och allt.


Henrik på teatern med den jordanska flaggan i bakgrunden


Jag avslutar med ett Stina Dabrowski-hopp framför King Abdullah moskén.

Denna underliga figur såg vi på Romerska teatern i Amman, Jordanien. Känner ni igen henne?

 

Jag och Henrik har gjort en liten fuling och i hemlighet dragit iväg på en resa. Jag hoppas ni har kommit över chocken och ilskan över att vi inget sagt tills vi kommer hem igen. Vem vet kanske är vi redan hemma när ni läser detta.

Landet vi nu är på väg till/befinner oss i/precis har kommit hem från beroende på när ni läser detta är Jordanien. Vi flyger på lördag kl 14.55 via Riga till Amman, huvudstaden i Jordanien. Dit kommer vi fram 00.45 och ska då ta oss till Toledo Hotel där vi hoppas få en god natts sömn. Vi har inhandlat öronproppar ifall det skulle vara tidiga böneutrop =)

karta lånad av kingtours.se

Vår plan är att från Amman åka till Wadi Mujib vid döda havet, vidare till Klippstaden Petra, öknen Wadi Rum och sist Aqaba där vi hoppas kunna bada i Röda havet.


Ett av världens sju nya underverk


Wadi Rum. Kanske sitter vi på en kamel just nu eller mer troligt i en jeep.

bild lånad av http://oonah.blogspot.com/


Kanske ligger vi och guppar i Döda havet som tanten här

Vi hörs igen söndag 13/2 då vi är tillbaka på svensk mark kl 07.05!
Lovisa Burfitt
Svenska designern och illustratören Lovisa Burfitt har illustrerat mode sedan 1997 och är idag baserad i Paris. Lovisa tog examen från Beckmans Designskola 1998 och lanserade då klädkollektionen Burfitt. Numera är hennes t-shirts med illustrationer på en storsäljare och kläderna säljs i 70 butiker över hela världen.
Hennes illustrationer finns bland annat på restaurang East i Stockholm, H&Ms butiker i Milano, Tokyo och Köpenhamn samt  i reklamkampanjer för franska Kenzo.

Läckra bilder av Lovisa Burfitt (http://www.lovisaburfitt.com)


Jag skulle inte ha något emot att ha ett par så snygga ben i hemmet ;)
Jag har vunnit!!! Yes fantastiskt! Mitt slit med förra veckans korsord och en extra tur in till stan för att hinna före postbilen lönade sig. Jag vann första pris i korsordstävlingen i Gotlands Annonsblad.


Det blev en hemskt suddig bild av vinsten

Jag har hunnit skrapa alla lotter och kan meddela att den stora vinsten blev hela....50kr! Jag ska nog unna mig något gott på färjan imorgon ;)