Vi fick den! Fast allt såg mörkt ut från början så gick det bra till slut. Tack vare en finfin vän kämpade jag på lite extra och det lönade sig. Jag är väldigt tacksam att man har så fina kompisar som stöttar och peppar i alla lägen. Jag hoppas jag är en lika bra vän tillbaka. Som tack ska jag i alla fall bjuda på ett glas vin på en takterass i sommar...det är ett löfte!

Nu är det bestämt att jag flyttar till Stockholm till hösten. Vi flyttar i mitten av november in i en nyproducerad lägenhet i Bromma. Vi kommer att ha nära till både tunnelbana och pendeltåg och när tvärbanan byggs ut kommer vi ha en station inte så långt från lägenheten. Perfekt läge med andra ord. Att Hanna kommer att bo bara en bit bort är liksom grädden på moset. Härligt att vi kommer att kunna ses oftare =) Kanske får vi igång vår affärsidé också ;)
I juni ska vi välja färger till lägenheten. Spännande! Har ni några tips eller idéer hur det ska se ut? Kom med förslag! Hjälp oss! Snart ska Davids tavla hängas upp på väggen för första gången, jag tror den längtar...

Till sovrummet funderar jag på att göra en headboard som ser ut så här: Vad tror ni? Eller passar det inte in i en nyproducerad lägenhet? Söt är den i alla fall.



Summan av kardemumman: Vill ni ha något i livet, kämpa på!

Sitter och väntar på att bilen ska bli klar. Förhoppningsvis är killen på macken snabb och blir klar innan kl. 12.00. I väntan tänkte jag bjuda på hur det kan låta här hemma en torsdagskväll, vilken som helst.

Henrik: -Ska vi ut och jogga?
Lotta: -Ja det skulle vi ju kunna, eller så tar vi en promenad...eller så gör vi chokladbollar! Chokladbollar är ju gott, ja vilken bra idé, det gör vi.
Henrik (med tillgjord röst): -Ja jag har anmält mig till vårruset, tjejmilen och stockholms maraton men jag har inte tränat nåt...
Lotta: -Ja,ja vi springer väl en runda då..

Kvällen slutade med 6km joggning och utan chokladbollar. Kände mig riktigt duktig och nöjd med mig själv. Ibland är det bra att va två!


Sitter framför tv:n och surfar och på kanal 11 visar dom 90210. Ett program om plastikkirurger i Beverly Hills. Sjukt är det. En kvinna har opererat sig så mycket att inplantaten trycker mot ögonen. Tittar hon neråt ser hon ingenting. Hon är tydligen porrskådis och just nu har dom tryckt in stora fiskekrokar i hennes rygg och ska nu lyfta upp henne i de här krokarna. Bara i USA...
Igårkväll när jag var på väg till Henrik fick jag punktering på bilen, mitt på E4an. Jag svängde av vid Rotebro och parkerade utanför Willys. Jag tog ett djupt andetag och öppnade upp bagageluckan för att se vad jag hade att jobba med....domkraft - check, reservdäck - check, fälgkors - nepp inget sådant...problem! Mobil - check. Ringde Henrik som tog på sig jackan och kom direkt. Jag stoppade en annan bil och fick köpa deras fälgkors för 50kr + 40kr för den goda viljan. Jag måste säga att jag hade klarat det själv om det inte var för att muttrarna satt så jäkla hårt så det var tur att Henrik var där med sina stora muskler...

Vi bytte däcket i regnet och kunde sedan åka hem. Så här ser nu min bil ut...det ser ut som om den kommer direkt från Polen..



Nu är 4 nya däck beställda. Lika bra att byta ut alla till friska, härliga, runda däck. På fredagmorgon ska de sättas på så jag hoppas att allt går efter planerna...


Tycker jag borde få några extra vuxenpoäng...jag blev inte upprörd och stressad och jag ringde inte till pappa (även om jag hade lust) Henrik ringde dock till hela sin familj så jag antar att vår gemensamma vuxenpoängsskala är tillbaka på 0 =) Lika bra det för riktigt än vill jag inte bli gammal, gaggig och tråkig!
Igår hade Henrik o jag en riktig myskväll. Vi började kvällen med en löprunda och lite armhävningar, sedan grillade vi ett gott kött som vi inhandlat på Köttbutiken i Visby. Till det serverades en god sallad med bl.a. fårost från Häftings gårdsmejeri och sparris från Lilla Bjers. Vi inte bara åt gott utan vi drack gott också, ett rött vin från Kalifornien.

Strax innan 8 insåg vi att vi inte köpt något att trycka i oss under Eurovision så vi hoppade på cyklarna och cyklade bort till Vibblehallen där vi köpte bär och godis. Bären använde vi i en smulpaj som serverades med en bit cheesecake som jag hade i frysen =). Mums! Lite besviken blev vi på Malaco Choco-godispåsen. Det var ju jättelite godis i den påsen. Nästan så jag tänkte anklaga Henrik för att ha smugit undan och tryckt i sig halva påsen när jag inte såg men jag visste ju att han suttit bredvid mig hela tiden så det var omöjligt. Tur att vi säkrade upp med en bilpåse =)

Kvällen slutade i besvikelse ändå. Jag lyckades inte, trots ihärdigt kämpande, hålla mig vaken hela tävlingen. Jag blev så arg på mig själv att jag alltid ska somna. Sover gott gör jag också. Irriterande minst sagt. Man tycker ju att en kväll i veckan ska man väl orka hålla sig vaken till midnatt och se ikväll...klockan är redan 23.00 och jag är inte det minsta trött! Driver någon med mig?! Räven bakom örat?
Imorse när jag tittade ut var det alldeles vitt överallt, nästan så jag trodde att vintern var tillbaka innan jag insåg att det var tusenskönor. Jag tog fram kameran och gick ut och plåtade de fina små blommorna och växterna i rabatten

Ett hav av tusenskönor




Smultronblomma


Persiljan har jag skördat flera gånger, den växer så det knakar



Sist det var fullmåne..

Cyklarna packade för picnic. Böckerna och lammskinnet är med.


Uppdukat på Högklint. Henrik gjorde i ordning fikakorgen medan jag låg och sov så när jag vaknade var det bara att hoppa upp på cykeln och ge sig iväg. Är det fler som blir så bortskämda som jag? Härligt är det i alla fall =)




En härlig start på dagen!

I sommar kommer många olika artister hit till ön och jag hoppas få tid att se några. För någon vecka sedan läste jag i tidningen att Laleh ska vara med i nästa säsong av Så mycket bättre, det ser jag fram emot. Jag hoppas dock att hon uppträder själv här på ön i sommar så jag har chansen att se henne live.


Imorgon uppträder Sebastian Wijk på Munkkällaren, han är riktigt bra så alla som har möjlighet borde gå dit och lyssna. Jag såg honom på Göta källare i Stockholm tidigare i år.


Andra artister som kommer hit till ön i vår och sommar är


Mustash

Plura

Veronica Maggio

September

Europe

För framtiden hoppas jag att en scen byggs upp ute på Furillen och att artister kommer dit och kör små intima spelningar. Det vore häftigt!
Idag när jag kom hem kastade jag ut lite bröd till fåglarna och efter en stund när jag tittade ut var det stor fest på gården. Herr Fasan bjöd med sig sina brudar på middagsbjudning och på plats mötte de upp med några andra firare


Herr Fasan står i mitten och vakar över kvinnorna hans