Måste dela en rolig länk om hur man kan marknadsföra en destination. Bara fantasin sätter gränser!

http://www.miravetedelasierra.es/InternetRural/miravetedelasierra/home.nsf
Hovering cat


A pig in boots...                                  ..is hilarious!                            


I love cats


Dog tease

Jag tänkte återberätta slutet av min vecka för er med hjälp av bilder. Eftersom jag är en sjukt positiv tjej visar jag inga bilder från flytten utan bara allt trevligt före och efter.


Lunchdejt med Henrik på Bee´s Thai


Efterförljande latte och kartboksläsning. Vart ska vi egentligen i december??
Henrik steker pannkakor till frukost. Lyx!


Vi agerar hundvakt åt Wilma. Vilken söt tjej! Hon gillade att jaga Henrik i skogen.
Wilma, Henrik och jag njöt av solnedgången och utsikten från balkongen. Härligt att få avsluta sin gotlandsvistelse med havsutsikt!

Ps. Jag sitter och jobbar vid mitt nya arbetsbord (pallen). Henrik står i köket och gör granola, en sorts GI-müsli. Snart är det provdags. Jag gillar tvåsamheten =)
Idag fastnade jag en stund framför tvn och såg Bonde söker fru. Det var avsnittet när bönderna ska ha speed-dejter med brevskrivarna. Alla brukar vara nervösa och en och annan pinsam tystnad brukar det bli. En kvinna hade med sig en flaska champagne som hon korkade upp under dejten och det var ungefär vad jag vill göra med i vissa pinsamma ögonblick. Drick alkohol och döva ångesten. Bra idé? Eller?

Här får ni i alla fall ett smakprov på ett pinsamt ögonblick, eller som det är för oss tv-tittare; bara roligt:

http://www.tv4.se/1.2278210/2011/09/13/par_ola_vad_fan_sa_jagIdag efter skolan gick jag på dejt med Henrik i stan. Han hade en stund kvar tills han skulle börja jobba så vi passade på att äta lunch/fika tillsammans. Mysigt! Efter dejten gick jag till Nordiska museet för att kolla in biblioteket i källaren.

I biblioteket letade jag reda på hyllan om turism och resor eftersom det var det jag var mest intresserad av. Gissa vad jag hittade där?! Jo bilder från Furillen.I tidningsstället i biblioteket hittade jag denna fina katalog


På väg ut kunde jag inte låta bli att gå och titta i butiken och på vägen dit hittade jag denna tavla som skulle flyttas från museet och ner i arkivet. Synd på en så glädjande bild tycker jag :P

Sjung med alla!

Jag tyckte texten var helt underlig och surrealistisk så jag blev väldigt glad när jag hittade denna text om tavlan av Mats Lundin.

 

 

När jag sedan gick från Nordiska Museet tog jag två fotografier på vardagslivet i en storstad. Den första på en väldigt välklädd kvinnas sko där det fastnat ett löv. Liten tuva stjälper ofta stort lass eller som vi säger i dagen samhälle: Litet löv stjälper ofta hel kvinnas uppsyn


Den andra bilden är av en kvinna som rastar sina hundar. Jag undrar om hon och hundarna hade samma förväntningar av promenaden och om alla var lika nöjda med resltatet?

Idag var första dagen på min utbildning. Det var spännande att träffa alla kursare och äntligen få påbörja denna resa. På förmiddagen fick vi först information om skolan och utbildningen och sedan var det dags för en föreläsare att prata och diskutera med oss om våra mål, hur man når resultat och hur vi fungerar i olika grupper. Han visade bl.a. på en teori av en amerikansk psykolog, Will Schutz som kallas FIRO.


Tillhöra-fasen är det första stadiet i en nybildad grupps utveckling. Det var så tydligt att vi befann oss just här. Samtalen är artiga och ytliga. Alla medlemmarna i gruppen är måna om att bli accepterade av de andra och de funderar mycket kring om de verkligen vill tillhöra gruppen och hur mycket de är beredda att anpassa sig. Andra vanliga undringar är om man passar in och vilka de andra är.

Då alla börjar förstå vilka de andra är, eller vill vara infinner sig en lätt kamratlig stämning - något man brukar kalla "gemyt". Accepterar gruppen att ens erfarenheter faktiskt bär gruppens arbete framåt börjar så alla i gruppen att försöka hitta sina egna roller. Olika ledare (någon uttalad ledare, kanske några outtalade) börjar utkristallisera sig. Andra blir tystare. Vissa gör. Andra talar och planerar mer. Vissa är praktiska och utför vad som måste göras för att gruppen skall komma vidare osv.

Till sist har man - i de fall där gruppen faktiskt får gå igenom de här faserna, utan ny inblandning av t.ex. nya gruppmedlemmar eller frånfall av äldre medlemmar, en tämligen homogen grupp där alla litar på varann, där styrkor och svagheter kan diskuteras öppet och där alla accepterar alla för vad alla är och gör. Om dynamiken i gruppen nu förändras kan gruppen mycket väl kastas tillbaka till Tillhöra-fasen.

Vi fick göra olika gruppövningar och hade riktigt roligt! Nu ska jag sova för imorgon är första föreläsningen!


Jag provkör mina nya kläder i Stockholm
Igår åkte jag in til stan för att se om jag kunde hitta ett nagellack eller nåt annat roligt. Jag började på MQ där jag hittade några kavajer men när jag provade dem så tyckte jag inte alls om dom. Puh..lite skönt ändå för det är ju inte billigt direkt på MQ. Jag gick vidare in på Vila där jag plockade på mig massor av kläder. Jag lyckades inte ens hålla i allt för i provrummet insåg jag att en klänning hade ramlat bort. Självsortering, sånt gillar vi. Resterande klädesplagg som jag tog med mig in passade perfekt. Alltihopa! -Shit det blir en dyr historia tänkte jag. Men när man tänker på att kläderna sys av nån stackars människa som ska ha lön, tyget kostar väl en slant, transport till Sverige osv så fattar jag inte hur man kan sälja kläder med vinst överhuvudtaget. Jag menar en klänning för 400kr det är ju värsta kapet för mig. Så jag slog till och köpte allt. Sedan gick jag in på H&M och köpte nagellack (+ en kappa, ett par skor, ett par byxor och en armband). JA man kan säga att shoppingjävulen slog till med full kraft och oj va härligt det kändes!! Jag rekomenderar det till alla =D

Nu ska jag prova kläderna och ett graffitinagellack jag köpte. Kl. 16.45 åker jag över till min loverboy i Stockholm. Tänkte spendera en natt med honom innan tjejerna kommer för då är det bara dom som gäller! Vi ska äta gott, dricka vin, snacka skit, umgås, skratta, fnissa, fika och en liten stund på lördag ska vi springa ;)