Glad Midsommar!


Lärorik film för alla som inte är kända med svenska traditioner..


I ett hav av Blåeld


(Nu står det helt plötsligt 3-1 till Tyskland!)

Besökte hönsgården på Furillen häromdagen. De blir som tokiga när maten kommer, alla ska äta samtidigt. Äggen de värper serverar vi på frukostbuffén. Äggulan är sådär riktigt lysande gul och härlig som man vill ha den!

(Just nu gjorde Grekland mål i fotbolls-EM så nu står det 1-1 mot Tyskland)

Igår var vi bjudna på 30års fest i Roma prästgård. Samuel fyllde 30 och det ville vi ju fira såklart! Henrik och jag flög från Stockholm halv fem på eftermiddagen och runt halv sju satt vi vid bordet i matsalen och njöt av helgrillat lamm.

 
Middag i salen


Badtunnan värms upp


Kubbspelet användes flitigt (mitt lag vann i mörkerkubb =))

På vägen hem idag började det regna. Regndropparna var stora och tunga så på en liten stund hade jag blivit helt dyngsur! Precis när jag kom till järnvägsspåret fälldes bommarna ner och jag fick stå och vänta. Tur att det är varmt ute så det var skönt ändå. (Mina nya skor som har Gore-tex material funkade superbra! Fötterna förblev torra)

Ibland när jag slänger soporna funderar jag på hur de gör när de ska tömma behållarna, finns det en underjordisk tunnel där de suger ut soppåsarna eller hur gör dom? Idag fick jag svaret. De lyfter upp hela grejen i luften och öppnar golvet ovanför sopbilen! Praktiskt! Varje dag lär man sig nåt nytt...


Igår tog Henrik och jag tag i Stringhylle-projektet som tyngt oss ett tag. Vi cyklade till Clas Ohlson och köpte en borrmaskin och ett vattenpass och satte sedan igång med att sätta upp hyllan. Det gick riktigt bra utan att vi bråkade alltför mycket ;)

Det enda jag tyckte fattades var en tidningshylla så Henrik gled in på nätet och på några minuter hade han hittat och tagit kontakt med en kille som hade en till salu. Imorse åkte vi därför ut till Täby där det var en bakluckeloppis och den här killen skulle stå och sälja saker. Vi hittade honom och köpte ett tidningsställ och bokstöd. På väg därifrån hittade jag också tre ljusstakar som jag ville ha. För endast 20,- fick jag alla tre! = FYND!Happy days..


Skaka galler


Den fylls upp snabbt...


De tre ljusstakarna passar perfekt på den lägre hyllan


Henrik tycker att alla våra finaste ägodelar ska ligga i hyllan och la därför dit det här luddet...


Nu virkar jag mormorsrutor för fullt!