Vilket år det har varit! 2013 lider mot sitt slut och visst har det hänt mycket! Vi har rest en del om än för lite i mina mått mätt =) Tjeckien och New York var två av resmålen utomlands. Tältning på Gotland, i Jämtland och i Stockholms skärgård hann vi också med. Jag tog examen som Affärsutvecklare inom turism och besöksnäringen och säkrade ett jobb i samma bransch! Vi firade farfar som fyllde 90 år och Rebecca och Jenny som båda fyllde 30. Jag och Hanna började med konståkning och Henrik började med Cross fit. Nästa år är planen att fortsätta satsa på våra sporter och bli ännu bättre. Vi umgicks mycket med Lisa och Samsung som följde med oss till Gotland. Vi var på flera bröllop och jag och Lisa var på Peace & Love-fest. Henrik fick ett brorsbarn, Hugo, som även hann döpas under året. Vi var även på Nils dop i Vilhelmina. Jag och Henrik tog jägarexamen och när vi sköt upp var vi precis som Lucky Luke, vi sköt och sköt och träffade alltid nåt. Henrik tog körkort som en kung så vi har hyrt bil vid ett flertal tillfällen och kört till olika ställen i Sverige. Vi firade jul med Henriks familj på Gotland och mös ordentligt. Jag och Henrik har även blivit besatta och blivit av med ett beroende under året: Melodikrysset. Jag har hoppat hoppborg för första gången på många herrans år och insett att det är ganska jobbigt. Vi har varit på flera konserter, däribland Rodrigeuz, Tenecious D och Sofia Jannok. Vi har haft många besök under året av familj och vänner. Nu ska vi bara sätta upp planer för nästa år så är vi redo att köra! Gott nytt år på er alla!
 
Nu när 2013 börjar lida mot sitt slut beslutade jag och Henrik oss för att göra en stor rensning här hemma. Vi slängde flera kassar fulla med böcker, dvd-skivor och annat som vi samlat på oss. Nu är vi ett steg närmare att kunna kasta ut Billy bokhyllan och byta den mot något nättare och snyggare. Nu ska vi satsa på något med stängda dörrar så man slipper se skiten som står där =)
 
På eftermiddagen tog vi slanten vi fått av farmor och farfar i julklapp och gick en runda på Bromma Blocks. Det resulterade i en ny hylla, några ramar, en (jul)stjärna, en dekorationshund och nya spetsgardiner till balkongdörren. Det var ett klipp att vara ute så här i mellandagarna för vi fick allt till en väldigt billig penning. Fint resultat blev det också. Lägg speciellt märke till "tapetseringen" jag gjort...med tejp! 
 
 
 
Julen 2013 är lite annorlunda än jag är van vid. Det är plusgrader ute och vi har cyklat hela året. Granen har bytts ut mot en julgitarr och den enda klassiska julprydnanden i vårt hem är en tomte som rymde från Vilhelmina för att hälsa på oss.
 
 
Det var dagen före dagen före dagen före dagen före dagen på det 13e året på det andra årtusendet och jakten på rånen hade precis börjat. En gåva hade kommit från norr med en enda uppmaning: Köp ett rånjärn! Ni måste förstå att när en uppmaning kommer från norr, då släpper man allt så Charlotta klädde sig varmt och hoppade upp på cykeln. De varma kläderna gjorde att hon redan efter några hundra meter började bli varm och de första svettpärlorna visade sig på pannan. Just idag var det 3 plusgrader och regn så svetten blandades ut och rann ned i Charlottas ögon trots att hon frenetiskt torkade sig i pannan. Väl framme på butiken där rånjärnet skulle finnas hoppade hon vigt av cykeln och smög fram mot entrén. Alla som varit i storstaden dagarna innan jul vet att man med största försiktighet måste ta sig fram mellan galna julshoppare och pengabrännare för att inte råka riktigt illa ut. En vass armbåge i revbenen eller en förbannad mans spott i ögonen är inte ovanliga åkommor efter ett likande uppdrag. Men Charlotta har tränat hårt och genom de otaliga konståkningslektionerna lärt sig hur man glider förbi, under och över utan att märkas eller ramla. Med endast några mindre skråmor på handen från bråket vid nummerlappsmaskinen lyckades så Charlotta säkra inköpet av ett rånjärn. Med rånjärnet i ett fast grepp under armen begav hon sig åter mot hemmets trygga vrå. Mission accomplished!
 
Dagen efter dagen före dagen före dagen före dagen före dagen påbörjades så nästa svåra steg. Att lyckas baka rullrån och samtidigt hålla vakt så rullrånen inte åts upp av rullrånstjyven.De första två rullrånen försvann med ljusets hastighet och de får vi nog aldrig se igen men resterande lyckades Charlotta rädda! Det ser ni bildbevis på här nedanför. Julen är räddad!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Igår åkte jag ut till Arlanda för att hjälpa Vilhelmina turistbyrå att fixa till en monter som dom inte var nöjda med. Efter lite påtryckningar och trixande i incheckningsdisken fick jag tillslut gå igenom säkerhetskontrollen till terminal 3. Jag hade en personlig vakt som höll mig under uppsikt hela tiden och det var nog lika bra, annars hade jag kanske hoppat på ett flyg norrut! Han tog med mig in bakom kulisserna på flygplatsen så jag var ute på landningsbanan och spanade, inne i något sorts kontrollrum och såg bagagebandet från andra sidan. Det var som taget ur ett avsnitt av den påhittade såpan "Arlanda flygplats". När montern var tillfixad vandrade jag runt på terminalerna med ett bord på en vagn och kände mig lika mystisk som James Bond.