Underbar bild på underbara tjejer!
Längtan är sällan så stor som på vårkanten när man blir överröst av bilder från Södra Lappland. På alla bilder skiner solen, snön blänker och himlen är klarblå. Den här tiden på året är jag som mest aktiv på Hemnet och Blocket. Kanske finns det en fantastisk gård i Jämtland eller Västerbotten som jag kan spontanköpa, bara för att få vara ute hela dagarna och fiska och åka skidor. Om det är någon som har en på lager så hojta! Om ni har ett par lediga jobb i närheten av gården så vore det ännu bättre ;) 
 
 
Bilder från southlapland.se
Chokladbollar    
200g dadlar
200g sötmandel
4 msk kakao
lite vatten
lite kokosfett
 
Skålla och hacka mandlarna. Mixa alla ingredienser. Rulla bollar och vänd dem i kakao, kokos, kanel el liknande. 
Lätt som en plätt!
 
 
 
Det här är ett recept jag inte har provat men det låter gott. Ska prova nångång i framtiden, då får ni ett utlåtande!

Kokosbrownies

Beroende på hur stora rutor du gör får du 15-20 kakor.

5 dl valnötter
2 dl kokosflingor
2,5 dl kokosmjölk (på burk)
1 dl kakaopulver
10 st färska, urkärnade dadlar
Kokosflingor att strö över (kokospalmsocker enligt ursprungsreceptet)

Mixa alla ingredienser till en brownieaktig massa. Platta ut i en form klädd med plastfolie (ca 20 x 20 cm), strö över kokosflingor, ställ in i kylen minst två timmar och skär sedan i rutor. Går bra att frysa!

 

Jag kom precis in från årets första cykeltur och fick hjälpa Henrik i köket. Han har gjort nyttiga chokladbollar! Har ni hört talas om något liknande? De innehåller mandel, dadlar, kakao, vatten och lite kokosfett. Vi rullade bollarna i kakao så nu är det bara kaffet som saknas, sen får vi njuta av en riktig gofika! Sugna?
 
Hur söker man jobb via sociala medier? Det var frågan som kretsade i mitt huvud imorse. Kl 8.00 var jag på plats på Olof Palmesgata och i Unionens lokaler. De anordnade ett frukostseminarium kring just detta ämne. Det finns ju en hel del olika sociala medier och eftersom många jobb (ca 80%) förmedlas via kontakter är det viktiga kanaler att synas i. Vilken bild visar du upp av dig själv på nätet? Det är dessutom många rekryterare och arbetsgivare som spanar in de jobbsökandes profiler.
 
 
Frukostseminariumet var för min del alldeles för basic för att ge något men även om jag visste allt de sa så är det bra att få en reminder om vad som behöver göras. Jag måste sätta mig ner och slipa på mina olika sidor vid tillfälle. Det var också en chans till nätverkande och efteråt tog jag en kaffe med en tjej från Danmark som också var där och lyssnade.
Ungefär så här går tankarna nu: Måste fila på profiler! Måste söka jobb! Måste nätverka! 
 
 
Vi firar det kinesiska nyåret med att testa Bonnies recept på Glutinous rice balls stuffed with chocolate. Det var väldigt lätt att göra faktiskt. Man blandar Glutinous rice flour med vatten till en massa som man sedan delar i bitar och rullar till bollar. Sedan tar man chokladen man har hackat upp i mindre bitar och stoppar lite i varje boll. Det här momentet är man ju proffs på om man har vuxit upp på palt! Sedan kokar man bollarna i vatten med ingefära och brown slab sugar tills de flyter upp till ytan. Bollarna passar bra till en kopp kaffe så det är vad jag ska hämta nu. Påtår!
 
 
 
   
  
   
 
 
Har ni sett Henriks nya frisyr?! Jag klippte honom igår och det blev en ny frisyr...kortare där fram än vanligt. Väldigt snyggt! Igårkväll var vi på födelsedagsfest hos Henriks kompis Ida. Hon bjöd på bubbel och semlor. Årets första semla för mig. Bautagott som vi skulle ha sagt på 80-talet.
 
Igårkväll njöt jag och Henrik av en bautamysig kväll med Lisa. Vi åt tortillas med grillad kyckling och guacamole och till efterrätt bakade Henrik en Banankaka med vallmofrön och lime. När vi gått in i matkoman satte vi på 80tals musik och plockade fram spelet Helballa 80-talet och så var tävlingen igång. Redan innan vi börjat spela var vi indignerade av instruktionerna. 
 
 På instruktionerna till spelet står det: "Vi föreslår att att en av er drar ett kort och ställer frågorna på kortet. Sedan vandrar ni vidare och personen som svarade sist får nu ställa frågorna. Om ni väljer att räkna poäng så skriv ner namnen på spelarna på ett papper och lägg till ett poäng varje gång en spelare svarar rätt"
 
Vi är faktist 30 år och INTE dumma i huvudet! Vi förstår hur man räknar poäng! Ja,ja vi började spela och efter en stund kunde vi dra slutsatsen att två tjejer födda -82 är precis så dumma som instruktionsskrivaren hade anat. Vi kunde inte svaret på speciellt många frågor. Tur att Henrik var där och lyfte kvalitén på spelomgången.
 Vi väljer att skylla på Baileysen som serverades i små söta koppar. Den distraherade oss. 
 
20130208_222242.jpg 20130208_223939.jpg 
 
Jag har beställt Vänner-boxen med alla 10 säsonger! Det är min alla hjärtans dag-present till Henrik. Jag fick 20% kärleksrabatt på cdon.se så för endast 300kr får vi mysa med Vännerna. Vad glad Henrik blev ;) 
Kan man köpa lycka? Vissa människor anser att man inte kan det. Att pengar inte gör en lycklig. "Lycka kommer inifrån". Jag tror inte på det. Hur kan de då förklara att jag kände mig så otroligt glad och tillfreds OCH lycklig efter att jag idag shoppade ett par vinterskor?? Jag blev så glad att jag avbröt min tilltänkta shoppingtur till Solna centrum och vände och åkte hem igen. Hur skulle jag kunna toppa den känslan liksom?!
 
De mörkbruna köpte jag idag på rean. De ljusare beställde jag för ett par veckor sedan när mina andra vinterskor hade gått sönder och jag inte kunde hitta ett par snygga kängor. Lycko mig, nu har jag två par ;) Och både var nedsatta med minst 50%!
 
 
Endorfiner, som även kallas belöningshormoner, leder till eufori och lyckokänslor. Jag misstänker att dessa endorfiner har något att göra med mina ökade lyckokänslor. Endorfiner har kemiska likheter med opium och morfin, men eftersom de ingår i kroppens normala hormonsystem är de inte skadliga. <--tur för mig!
 
Man kan också påstå att jag gjorde min kropp en tjänst eftersom endorfiner stärker immunförsvaret genom att öka produktionen av immunceller. Vid skada bidrar endorfinerna till att vävnaderna slappnar av så att alla nödvändiga antikroppar kan bege sig till den drabbade kroppsdelen för att läka.