I helgen som gick hade vi finbesök norrifrån.
 
 
Vi spenderade en stund av lördagen på Millesgården. Det är Carl och Olga Milles hem som nu är konsthall, skulpturpark, antiksamling och café. Vi började med att titta på en utställning som heter Målare i Normandie med konstnärer som Monet och Renoir och gick sedan ut i trädgården där alla statyer står. Fantastiska statyer måste jag säga. Henrik fotar så ni får er ett smakprov här. Millesgården ligger på Lidingö och jag rekommenderar verkligen ett besök!


 
 
 
Nu har vi gjort det! Eller..för ett par veckor sen gjorde vi det! Vi har tagit jägarexamen. Puh! Hade inte insett att det skulle bli så dyrt dock...ska man ha ett vapen (som kostar några tusen) så måste man ha ett vapenskåp (som kostar några tusen) och ska man jaga så måste man köpa jakt (kostar multum här kring Sthlm). Om man sen skjuter ett djur så måste man också köpa en frysbox. Hmm...vi får nog ta och köpa en gård också för att få plats med alla grejer. 
 
'J
 
 
När vi öpnnade ytterdörren för att åka in till Strömkajen i tisdags haglade det. Vi höll båda andan och hoppades på att den andre inte skulle vilja ge upp och stanna hemma. Så tog vi oss i alla fall in till stan och hoppade på färjan ut till skärgården. Vi åkte ca 1,5 timme till en ö som heter Gällnö. På ön bor ca 30 personer och det finns ett vandrarhem, en pub och en liten handelsbod under sommarmånaderna. 

 
 
 
Väl framme på Gällnö sken solen och vi fick en riktigt mysig kväll. Tältet går att öppna på hela långsidan så man kan sitta i tältet med benen utanför och äta och dricka. Man behöver inte heller vara rädd att riva hela tältet när man ska åla sig in med ryggsäck och allt. 
 
 
 
Vi vaknade tidigt nästa morgon (som man alltid gör när man sover i tält) så kl 09.40 hade vi varit uppe i flera timmar och var redo att åka hemåt. Vid lunchtid var vi tillbaka i lägenheten, lite gladare och friskare. Resten av dagen och kvällen spenderade vi med att rensa i förråd och garderober. 
 
 
 
 
Det kommer definitivt att bli fler skärgårdsturer i sommar. Hoppas att några av er hänger på!