Yoghurtglass med fikon och mörk choklad

0kommentarer

Här kommer ett recepttips till nästa middagsbjudning. Jag testkörde glassen på Henriks släkt på Gotland i somras och den gick hem hos alla. Glassen går väldigt snabbt att röra ihop så det är en utmärkt efterrätt att ha redo i frysen. Kom bara ihåg att ta fram glassen ca 20 minuter innan servering så den blir lite mjuk.
 
 
                                   
 
 

 Ingredienser

3 äggulor

3/4 dl flytande honung

4 dl turkisk yoghurt

1 burk fikonmarmelad

50g mörk choklad, finhackad

2 dl vispgrädde

 

garnering

50g mörk choklad, smält

 

 Gör så här

Rör ihop äggulor, honung, turkisk yoghurt, fikonmarmelad och mörk choklad. Vispa grädden lätt och vänd ned i yoghurtsmeten. Häll glassen i en frystålig form och täck med lock eller plastfilm. Låt frysa i minst 5 timmar. Tag fram glassen ur frysen ca 20 minuter före servering och ringla över den smälta chokladen.

 

 

 

 

Kommentera

Publiceras ej