Jordens bär

0kommentarer

Har haft dille på bär på sista tiden. Hos Henriks föräldrar i Eskelhem plockade vi röda vinbär och kokade i saftmajan, sedan gjorde vi gelé av en del av saften. Nu äter jag det till allt! Här nedan serverades den med stekt lax med gröncurrysås och smör- och persiljeslungad potatis.


Dagen efter ställde vi oss vid spisen igen, denna gång för att koka jordgubbssylt. Första omgången kokade vi jordgubbs- och krusbärssylt. Krusbären hittade vi här i trädgården. Vid andra kokningen bytte vi ut krusbären till svartpeppar. Detta var en hit! Vilken smakexplotion när man mitt i allt det söta får i sig lite stark peppar.

Tre burkar med olika innehåll; Rödvinbärsgelé, Jordgubb och krusbärssylt; Jordgubbssylt med svartpeppar


Salmbär - Gotländsk delikatess

Idag cyklade jag och Berna iväg på en tur för att leta efter salmbär. Det var inte mycket vi hittade, någon hade troligtvis hunnit före oss. De mognar i omgångar så kanske om man gör ett nytt försök om en vecka eller två att man hittar fler. Jag ska i allafall koka sylt på det här vi hittade och ta med en burk upp till norr.

Kommentera

Publiceras ej