Jordens bär
0kommentarer
Har haft dille på bär på sista tiden. Hos Henriks föräldrar i Eskelhem plockade vi röda vinbär och kokade i saftmajan, sedan gjorde vi gelé av en del av saften. Nu äter jag det till allt! Här nedan serverades den med stekt lax med gröncurrysås och smör- och persiljeslungad potatis.
Dagen efter ställde vi oss vid spisen igen, denna gång för att koka jordgubbssylt. Första omgången kokade vi jordgubbs- och krusbärssylt. Krusbären hittade vi här i trädgården. Vid andra kokningen bytte vi ut krusbären till svartpeppar. Detta var en hit! Vilken smakexplotion när man mitt i allt det söta får i sig lite stark peppar.
Tre burkar med olika innehåll; Rödvinbärsgelé, Jordgubb och krusbärssylt; Jordgubbssylt med svartpeppar
Salmbär - Gotländsk delikatess
Idag cyklade jag och Berna iväg på en tur för att leta efter salmbär. Det var inte mycket vi hittade, någon hade troligtvis hunnit före oss. De mognar i omgångar så kanske om man gör ett nytt försök om en vecka eller två att man hittar fler. Jag ska i allafall koka sylt på det här vi hittade och ta med en burk upp till norr.
Dagen efter ställde vi oss vid spisen igen, denna gång för att koka jordgubbssylt. Första omgången kokade vi jordgubbs- och krusbärssylt. Krusbären hittade vi här i trädgården. Vid andra kokningen bytte vi ut krusbären till svartpeppar. Detta var en hit! Vilken smakexplotion när man mitt i allt det söta får i sig lite stark peppar.
Tre burkar med olika innehåll; Rödvinbärsgelé, Jordgubb och krusbärssylt; Jordgubbssylt med svartpeppar
Salmbär - Gotländsk delikatess
Idag cyklade jag och Berna iväg på en tur för att leta efter salmbär. Det var inte mycket vi hittade, någon hade troligtvis hunnit före oss. De mognar i omgångar så kanske om man gör ett nytt försök om en vecka eller två att man hittar fler. Jag ska i allafall koka sylt på det här vi hittade och ta med en burk upp till norr.
Kommentera