Idag har jag utvecklat mina ideér till färdiga föremål och jag är rätt nöjd. Det blev ett väldigt fint kakfat och jag har fått lite blodad tand så om ni har udda koppar eller fat så skicka dom hitåt! Det här kommer att bli en storsäljare =)

Dessa fina fynd gjorde jag idag på soptippen (inte helt lagligt med helt gratis).

Fina glas som gjorda för ett glas saft på sommaren eller i picnickorgen!


Fin djup tallrik från början på 1900-talet.

Idag sken solen när jag vaknade. Jag gjorde frukost och satt en stund vid datorn för att pyssla med diverse affärsidéer. Vid två-tiden fick jag nog av att sitta inomhus och hoppade in i finsaaben och körde med takluckan öppen till Slite för att fika med Birgitta på Humle och Dumle. Vi åt varsin supergod macka och drack en välgjord latte till. På hemvägen stannade jag till på Shell och tankade dunken full och köpte motorolja till gräsklipparen och sedan körde jag raka vägen hem och satte igång med klippandet. Gräset hade vuxit sig riktigt högt så det var tungt på vissa ställen. Både jag och Rebecka har dragit oss för att klippa för gräsmattan har varit full av fina blommor men idag var det dags för blombloddag. När vi hade klippt klart och pratat en lång stund insåg jag att det faktiskt är middagsdags så nu står maten på spisen och väntar på omsorg.

Imorgon ska jag ge blod för första gången. Känns bra att jag äntligen har tagit tag i det. Ge blod du med!
Jag är så himla trött idag. Kaffekoppen jag har i handen hjälper inte alls. Funderar starkt på att lägga mig och sova redan nu, kl 19.00. Orkade inte laga nån middag utan det blev nygräddade frallor. Runda som golfbollar blev de efter att ha jäst i kylen under natten. Efter jobbet gick jag på en powerwalk i området och svängde förbi hos släkten på vägen hem. Ebba var hemma och grejade i trädgården medan Kristoffer gav mig en rundtur i huset. Gunilla kom hem från en promenad med hunden precis när jag skulle gå. Jag är övertygad om att huset deras kommer att bli väldigt fint när det är klart. De jobbar och står i för fullt men jag tror de får lön för mödan när de är klara. Skulle själv kunna tänka mig att bo i en Värsåsvilla.
Ett fång med kajp

Påsen skyddar handen mot brännässlor

Henriks mamma

Henrik har plockat en handfull med kajp

Ett buskage fullt med kajp och kirskål. Plockade lite Kirskål också som ska användas i mat ungefär som man använder spenat

Dagens resultat

Kajpsoppe och hembakt gotlandslimpe


Herr Fasan
är inte monogam
Tre fruar han har
Han är en riktig karl!

Torsdag 13 maj, Betessläpp i Eskelhem


Glada i hågen och exalterade kom vi dit vid 9-tiden. Vi började med en rundtur på gården och tipspromenad.

Vi tekoppsmänniskor började bli otåliga. Klockan gick långsamt och jag längtade efter bullar med mjölk som var utlovat och hoppande kor.

Så äntligen var det dags! Kossorna kom utrusande och visade upp sig. De ville inte alls springa ut i hagen utan stannade hellre framför oss männsikor för att få lite uppmärksamhet.

Riktigt söta var de när de stod och kysstes i solen

Kossan stod fundersamt och tittade på fotografen från lokaltidningen.

På slutet började det duggregna så vi lämnade kossorna för den här gången och gick mot fikabordet

Bullar och mjölk bjöds det på. Litet minus för köpta bullar och mjölk när de har fulla juver på gården. Lite färsk mjölk och hembakta bullar tycker jag de kunde ha bullat upp med.
Vi har fått sällskap på vår gård. Dessa fasaner springer runt i trädgården och jagar mat (här har jag kastat ut några kokta pären). Imorse fick de sällskap av en röd katt. Såg ganska lustigt ut med 4-5 stora fasaner och en katt som sällskapade =)

Med risk för att bli halshuggen av en jantelagsryttare så ska jag berätta att när jag kom in och drog av mig tröjan efter att ha först varit på löpning och styrketräningspass och sedan cyklat ca 8km hem så såg jag i spegeln två magrutor (inte bilringar!) eller ja två magrutor ovanför en stor glad bilring. Det ni! Magrutor! Vem visste att de fanns där?? Nu ska jag göra chokladbollar för att det inte ska bli övervikt på träning-sockerintags vågen. Man måste hålla balansen.
Nu ska jag vara 14 år en stund så jag kan hissa och dissa. Jag dissar verkligen knäckebrödspaket med det här innehållet. Det går faktiskt inte att göra en vettig macka av smulor. Kanske om man gör kristyr och limmar ihop bitarna men jag tror att det skulle påverka smaken lite och kanske även kalori-/sockerinnehållet.

För att väga upp min dissning så ska jag hissa också. Jag hissar sovmorgnar och kaffe med alprosoyamjölk.

Idag kom jag på vad jag skulle använda den här till. Dillvas :D Visst blev det fint!

Idag har jag varit riktigt effektiv och storstädat hela lägenheten. Dammsugit, skurat, tvättat osv. Nu kan pappa komma på besök utan att jag behöver skämmas =)

Joggade en runda efter jobbet och tog en sväng förbi Vallvägen för att se hur det ligger till med bygget. Inget hus syntes till så det kommer nog senare i veckan.

Jag ringde förresten Telia häromdagen och fick hjälp att snabba upp mitt internet så nu kan jag t.o.m se youtube-klipp! Kanske att jag ska testa att starta upp Skype nån dag?

Såg på KGs facebooklogg en länk: www.bitter.se och kände att jag måste dela med mig. I lördags när jag o Henrik satt ute och åt sket en fågel på mig. Jag såg i ögonvrån att något föll från himlen och kände strax därefter hur det landade i mitt hår. Tack säger jag till den jävlaskitfågeln.

Tack för idag!
Jag njuter i solen

Vi åt en god nyttig sallad innan vi besteg   
Mount Daim

Idag bullade vi upp till tårtkalas här hemma! Vädret var toppen och vi kände att en gräddtårta skulle sitta finfint.

Inget tårtkalas utan röd saft!

Citronjätten är ett givet inslag på ett tårtkalas. Henrik njuter i fulla drag!