Gjorde en omelett till middag igår med gravad lax, champinjoner, västerbottensost samt persilja. Så här fina färger hade den..


Idag har jag planterat ett citronträd i rabatten här utanför. Det var ett halvdött träd som skulle slängas men jag tänkte att med mina gröna fingrar så kommer det nog att ta sig :P (Jag köpte hem en flaska växtnäring  för säkerhets skull) Vi får väl se hur många dagar det tar innan den dör totalt...

Jag har även varit duktig och tagit loss alla delar under diskhon för att rensa. Ta loss dom var inget problem, inte heller att rengöra dom (det behövdes!) men att få tillbaka alla delar på rätt plats...ja det var svårare..borde ha tagit en före-bild. Nu sitter rören där men jag vet inte om de är i rätt ordning. Det verkar inte läcka iallafall och det måste väl va huvudsaken?
En ledig dag mitt i veckan är vad alla människor borde få njuta av ibland. Jag vaknade av mig själv, klädde på mig och gick ut på en morgonpromenad på stranden mellan Fridhem och Högklint. Kom hem och åt frukost (smoothie och mackor med sallad, ost och timjan. Tog sedan en kopp kaffe och satte mig tillrätta i sängen och läste i denna kriminalroman. Jag har bara 30 sidor kvar nu så ni förstår att jag längtar till att få sätta mig igen.


Till lunch gjorde jag en laxpaj med paprika och citron som jag tog med till Birgitta i Slite. Jag hade också med lite grejer hon hade beställt från Clas Ohlson, det verkar som om alla gillar den butiken. Clas Ohlson och Ullared det är det svenska folket lever för =)

Pajen var i alla fall en succé så här kommer receptet:

Botten
100g smör
2 msk vatten
1dl grahamsmjöl
1½ dl vetemjöl

Fyllning
2-300g gravad lax
1 stor röd paprika, finhackad
1 lagom! stor gul lök el charlottenlök, finhackad
ca 5 små champinjoner, skivade
saft och skal av en liten citron
riven ingefära, ca 1 cm
ca ½tsk sambal oelek
peppar
(timjan)

Äggstanning
1 ägg till 1dl vätska (mjölk el grädde) - beror på storleken på formen
1-2 dl finriven vällagrad ost (jag använde västerbottensost)



1.Häll mjölet i en skål, fördela smöret i kuber och blanda i. Häll sist i vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Kavla ut och klä formen. Låt vila i kylen en stund. Förgrädda ca 10min på 200 grader
2. Fräs grönsakerna lätt i stekpanna utan att de får färg
3. Tillsätt citron, ingefära och sambal oelek och låt fräsa lite till
4. Smaka av med peppar (tillsätt mer sambal för mer styrka)
5. Dela ev laxskivorna och lägg ut i formen
6. Häll över grönsaksröran
7. Lägg ev på timjan
8. Strö över osten och tillsätt äggstanningen
9. Grädda i 200 grader tills stanningen stannat och pajen fått fin färg. Ca 20 minuter
Idag var det invigningsdag för min assistent. Jag gjorde en broccolisoppa som kryddades med sambal oelek och peppar. Soppan serverades med två knäckemackor med ost och timjan.

Sedan invigde jag min träningsoutfit och tog en joggingrunda runt området. Så här såg jag ut (jag har inte så stor vana av att fotografera mig själv som ni kan se)

På iform.se kan man mäta upp sin löprunda och jag sprang tydligen 7.24km. Inte illa pinkat. Hade jag vetat att det var så långt innan hade jag kanske inte ens orkat! =)


I lördags firade jag och Henrik att vi varit tillsammans i 6 månader. Vi spenderade dagen med lite shopping i stan och en öl hos Lisa på Kung Carl innan vi åkte hem och lagade en god middag. Till varmrätt gjorde vi lamm med saffranspotatis och pestosmör och till efterrätt gjorde vi chokladfondanter med superduperspecialgrädde. Receptet på Chokladfondanter är det jag har lagt upp här ovanför. Godast var dom kylskåpskalla dagen efter. För att göra grädden vispar man äggulor med socker och blandar sedan det med vispad grädde och krossad choklad (vi använde dajm). Jag kan inte förklara hur gudomligt gott det var så ni får föreställa er...eller helt enkelt testa receptet.



På söndagen vaknade jag och bara ville ut. Solen sken så vi bryggde kaffe och gjorde mackor och sedan gick vi ner till vattnet och åt frukost där. Det blev en mysig morgonpromenad på ca 8km.
I eftermiddag när jag kom hem stod dessa blommor och väntade på mig utanför huset. Gissa om det lös upp denna annars så gråa dag! Ska nog ta och sätta igång ett avsnitt av nån serie eller en film och öppna paketet. Kan det vara choklad mån tro?
Idag på vägen hem från jobbet kom jag på att jag hade fått ett sms om att mitt paket hade kommit så jag tog en sväng förbi Vibblehallen och hämtade upp det. Man kan väl säga att paketet var lite större än jag hade föreställt mig...




Är den inte vacker?! Jag längtar redan tills jag har provbakat och mixat och pressat och skurit och gjort allt annat den är kapabel till men VAR ska jag ställa alla tillbehör?? Jag har ju redan trångt i skåpen. Jag får nog spendera eftermiddagen med att möblera om och försöka effektivisera de få skåp jag har. Förutom det har jag bara ett litet problem...jag kommer inte fram i mitt lilla kök...


Nån som vill låna ut sin katt som kan komma hit och leka? Onödigt med så många kartonger och så få katter (noll med andra ord)

Efter några härliga dagars solande blev det lite av en chock att vakna till det här. Tut att jag kom ihåg att ta in mina växter, de hade nog inte överlevt den här natten.
I sann Biggest Loser anda har vi tagit bilder på vilken skillnad en liten över helgen-diet kan göra. Nån som vill ha tips?



Detta ska bli en sallad med bl.a. oliver, stekt kyckling och bacon. Till det serveras vitt Reisling-vin. Nu är det bara sällskapet som fattas. Prinsen väntas komma om ca 20min.

På Ica hittade jag den här nya smaken choklad. Återkommer med betyg


Utanför Ica blev jag påhoppad av ett gatugäng och tvingades köpa en sådan här. Dagens ungdom är så hård mot oss gamlingar


Köpte 2 flaskor cider på Ica så jag skulle få den här fina isbitsformen


Gjorde lite nya servettyngder idag

Påbörjade en Amigurumi, vi får se om jag lyckas få till nån


Ja som ni ser blev bilderna väldigt små så ni får väl springa och ta på glasögonen och sedan göra ett nytt försök. Det är i alla fall ett bevis på att vi alla fick fisk och jag den största så klart =) Två av Henriks fiskar stekte vi och åt upp på kvällen. Smarrigt!

Påskhelgen var supermysig som det alltid är uppe i stugan. Vi åkte skidor och skoter, fiskade, fikade, grävde bivacker, bastade, drack öl i solen, satt på renskinn och till sist..sov, som man alltid gör i fjällen, väldigt gott.
Längtar redan till nästa år!