Här på min uteplats är det så förbaskat varmt på dagarna att jag inte kan sitta ute i solstolen mer än några minuter åt gången så jag försöker fylla dagarna med mathandling och annat. Gärna i affärer som har AC =)
På dagens schema stod en bokad tid hos frisören för att ljusa upp mitt fina hår till en mer somrig nyans. Jag blev väldigt nöjd med mina ljusa slingor. Sedan åkte jag till Ica Maxi och inhandlade mängder med frukt och grönt. Så här fint blev berget


Jag har lagt upp frukterna på tårtfatet jag fick av mina kollegor på Stenugnen. Fint va!?

Mums! Saftiga jordgubbar från Stenhuse Gård

Kom så får ni smaka!
Imorse klev jag och Henrik upp tidigt för att påbörja dagen. Vi åt frukost och såg True blood innan vi packade in i bilen och begav oss. Vid Brahehus stannade vi för fikapaus och vid en statoilmack åt vi en romantisk lunch. =)
Framåt kvällen kom vi fram till Kullavik där vi tog en rundtur i grannskapet och hälsade på hos Kaj. Jenny och Rickard dök upp snabbt efter vår ankomst så vi åt hamburgare och drack en öl för att fira in helgen. Senare på kvällen kom Becca och Martin så vi sjöng en födelsedagssång för Becca som fyller 27år. Nu är det läggdags. Imorgon kanske bilder kommer om vi hunnit ladda ner IrfanView.

MIDSOMMARKRAMAR!

Henrik började lördagen med att påta i trädgården. Han rensade ogräs ur rabatten, pratade med växterna och vattnade dem medan jag satt i solstolen och läste en bra bok. Vi bytte sedan position och Henrik fick testsitta solstolen (samtidigt som han jobbade på min dator) medan jag fixade fika. Var tvungen att verkligen koncentrera mig så jag inte skulle vispa grädden till smör igen.

Efter fikat blev det mer jobb för Henrik som fick frosta av min frys. Det är mycket jobb när man hälsar på här i Fridhem. På kvällen grillade vi hamburgare och testgjorde midsommaraftons efterrätt. Det blev mycket gott!
Här är några bilder på mina kakfat. Jag har kommit på att kakfat är väldigt praktiska. Man kan förvara alla möjliga grejer på dem..smink, ljus, smycken, kakor...
Och en bild på mig funderandes på hur nästa fat ska se ut =)
Idag har mamma och jag varit riktigt effektiva. Vi har bl.a. grävt en rabatt och planterat blommor, vi har shoppat och gått på loppis, vi har hämtat kvarglömt bagage i Tofta och tittat på hus i Klinte. Den nya rabatten blev jättefin och jag hoppas blommorna kommer att trivas.

Min nya solstol ser ut så här:

Den funkar mycket bra att ta igen sig i =)
Idag skulle jag bjuda mamma på en god ingefärskaka med vispad grädde men eftersom man alltid ska vara så effektiv som möjligt och jag har en ultraeffektiv assistent så hann grädden bli smör innan jag hade diskat färdigt en kastrull. Efter övertalning av Henrik vispade jag färdigt grädden och tvättade den i kallt vatten. Jag har nu färdigställt en smörklick. Vi får väl testa det imorgonbitti när vi ska äta nygräddat bröd till frukost.
Idag tog jag en tur på olika loppisar efter jobbet. På ena loppisen hittade jag massor av kaffekoppar och fat förca 5kr styck. Jag lastade ner flera olika fat i olika storlekar samt några söta koppar. Totalt blev det 95:- och sen skänkte jag 5:- till Röda Korset-killen, tänkte att han kanske har det lite tungt nu när folket har tappat förtroendet för organisationen. Nu ska jag sätta mig och limma kakfat! Om någon vill köpa ett så kostar dom 635:- styck (som hittat för en så fin konstruktion) Det är bara att ni mailar beställningarna till mig =)