Amerikansk sötpotatispaj
1kommentarer
I lördagskväll gjorde vi en Amerikansk sötpotatispaj i all hast. Den var lätt att göra och med lite samarbete gick det fort. Henrik drog ihop en pajdeg med kanel medan jag kokade sötpotatis och vispade ihop smeten. Som smaksättning förutom sötpotatisen var det kanel, lime, ingefära, vaniljsocker och riven muskotnöt. Som dekoration la vi ut blandade nötter i ett fint mönster. Det här är verkligen en kaka jag kan rekommendera! Skriv av recepet här nedan och prova själv!
Amerikansk sötpotatispaj
Pajdeg:
3dl vetemjöl
1 tsk kanel
100g smör
2 msk vatten
Fyllning:
400g sötpotatis
25g smör
1½dl socker
3 ägg
1 lime (skal o saft)
1tsk kanel
1 tsk malen ingefära
1 tsk vaniljsocker
lite riven muskotnöt
1 dl grädde
ev 2 msk konjak
80g pekannötter
Börja med degen. Blanda mjöl, kanel o smör. Blanda ner vatten och tryck ut degen i en form. Förgrädda 10 min i 225 grader. Sänk sedan ugnen till 200 grader.
Skala o skär potatisen i mindre bitar, koka den mjuk och låt svalna. Vispa ihop potatis, smör, socker och ett ägg i taget. Riv ner limeskalet och pressa i saften. Tillsätt kanel, ingefära, vanilj, muskot och grädde. Blanda väl och häll sedan ut smeten i formen. Lägg på nötterna i ett fint mönster. Grädda i 30 minuter.
Servera med grädde och frukt.
1 kommentarer
pappa
02 Nov 2010 17:59
Ni är så händiga....får väl smaka sen?
Kommentera