Mjuk pepparkaka
1kommentarer
Mjuk pepparkaka
Ingredienser
3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
2 tsk kanel
2 tsk ingefära
1 tsk kardemumma
1 tsk malda nejlikor
1 dl gräddfil
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl rårörda lingon/lingonsylt
Lingonkräm:
cremé fraishe
lingonsylt
Denna mjuka pepparkaka bakade jag idag. Supergod!
Ingredienser
3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
2 tsk kanel
2 tsk ingefära
1 tsk kardemumma
1 tsk malda nejlikor
1 dl gräddfil
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl rårörda lingon/lingonsylt
Lingonkräm:
cremé fraishe
lingonsylt
Sätt ugnen på ca 200 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret med kryddorna och blanda det och gräddfil med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Tillsätt rårörda lingon.
Smörj en sockerkaksform, bröa och fyll med smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.
Blanda ihop cremé fraishe och lingonsylt och servera med kakan.
Denna mjuka pepparkaka bakade jag idag. Supergod!
1 kommentarer
Henrik
12 Nov 2010 07:25
En sån skall jag göre ikväll tror jag! Såg ju supergott ut baby!
Kommentera