Mjuk pepparkaka

1kommentarer

Mjuk pepparkaka

Ingredienser
3 3 st ekologiska ägg
2.5 2.5 dl strösocker
1 1 tsk vaniljsocker
50 50 g smör
2 2 tsk kanel
2 tsk ingefära
1 tsk kardemumma
1 tsk malda nejlikor
1 1 dl gräddfil
3.5 3.5 dl vetemjöl
2 2 tsk bakpulver
1 1 nypa salt
1 1 dl rårörda lingon/lingonsylt

Lingonkräm:
3 cremé fraishe
lingonsylt

Sätt ugnen på ca 200 grader.

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret med kryddorna och blanda det och gräddfil med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Tillsätt rårörda lingon.

Smörj en sockerkaksform, bröa och fyll med smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.

Blanda ihop cremé fraishe och lingonsylt och servera med kakan.





Denna mjuka pepparkaka bakade jag idag. Supergod!

1 kommentarer

Henrik

12 Nov 2010 07:25

En sån skall jag göre ikväll tror jag! Såg ju supergott ut baby!

Kommentera

Publiceras ej