Jordanien - del 2 (äntligen!)

2kommentarer

Nu har det äntligen blivit dags för del 2 i denna spännande serie om Jordanien. Efter att taxichauffören skjussat oss till Wadi Mujib och vi fått checka in i vår chalet såg vi oss runt i området. Vi doppade fötterna i döda havet och det var faktiskt ganska varmt i vattnet trots det stormiga vädret. Det var nog mellan 10 och 15 grader i luften och runt 20 i havet.

En bild på vår chalet och det fantastiska läget precis vid döda havet



Vi känner på havet


Kvällsbild. Det är Israel som syns på andra sidan havet



Utdrag ur dagboken; Måndag 7/12

Efter att vi gått och lagt oss så dröjde det inte länge förrän vi vaknade igen kl 23.45. Det var blåsten och vågorna i kombination med myggen inne i stugan som väckte oss. Trots detta var vi ändå glada och utvilade när vi vaknade en andra gång runt 07.00. Det var en skön känsla att se döda havet och dess kust bortom tåspetsarna. Vi har precis ätit frukost, det bjöds på omelett med tomat, hoummous, mish-mish (aprikos) marmelad, khobz (typ pitabröd), nescafé och te med pulvermjölk. Nescaféet var gudagott i jämförelse med det American coffee som serverades på hotellet i Amman. Det kaffet luktade och smakade som kaffe spetsat med handsprit. Ça peu! 

(Jag använde själv upp en hel burk med mjölkpulver under våra två frukostar. Det var så j***a gott)

Vår chalet i morgonljus


Bilder från morgonpromenaden


Henrik med duscharna i bakgrunden


Kl 11.45

Vi velade länge men tillslut tog vi beslutet att ta oss ett dopp i Döda havet. Det blåser riktigt ordentligt och är stora vågor, inte idealiska förhållanden för ett bad med andra ord. Det stämmer att man flyter bra utan att anstränga sig. Vi guppade runt ett tag och tog oss sedan en dusch i motvind. Vi fick klättra upp en bit på berget för att komma i vattenväg.

Saltbitar


Mitt tredje dopp. Jag skulle försöka se avslappnad och cool ut men känner att jag misslyckades med det. Tycker att fotografen i alla fall kunde ha gett mig en hint om att jag skulle stänga benen och se lite mer lady-like ut..


Självutlösare...ja det kunde ha gått bättre. Vi lyckades båda få salt i ögonen och ja det svider! Jag måste säga att det inte var det enda stället det sved på efter tre dopp, andra slemhinnor sved en hel del med...



I nästa del ser vi oss runt i Petra, ett av världens sju nya underverk. Missa inte det!

2 kommentarer

pappa

06 Mar 2011 19:25

Vilket äventyr! Fina bilder och bra text. kram

Anette

06 Mar 2011 19:34

Vad intressant! Ska genast läsa del 3 av er reseberättelse. Kram

Kommentera

Publiceras ej