Här kommer ett recepttips till nästa middagsbjudning. Jag testkörde glassen på Henriks släkt på Gotland i somras och den gick hem hos alla. Glassen går väldigt snabbt att röra ihop så det är en utmärkt efterrätt att ha redo i frysen. Kom bara ihåg att ta fram glassen ca 20 minuter innan servering så den blir lite mjuk.
Ingredienser
3 äggulor
3/4 dl flytande honung
4 dl turkisk yoghurt
1 burk fikonmarmelad
50g mörk choklad, finhackad
2 dl vispgrädde
garnering
50g mörk choklad, smält
Gör så här
Rör ihop äggulor, honung, turkisk yoghurt, fikonmarmelad och mörk choklad. Vispa grädden lätt och vänd ned i yoghurtsmeten. Häll glassen i en frystålig form och täck med lock eller plastfilm. Låt frysa i minst 5 timmar. Tag fram glassen ur frysen ca 20 minuter före servering och ringla över den smälta chokladen.